Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važnost pčela

U Hrvatskoj prvi 'Europski pčelarski sajam'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
8. i 9. veljače održat će se 10. Međunarodni pčelarski sajam na Sajamskom prostoru u Gudovcu, koji je ujedno i prvi "Europski pčelarski sajam u Hrvatskoj".

Na Okruglom stolu pčelarskih saveza EU renomirani znanstvenici iz europskih pčelarskih saveza (i s europskih sveučilišta) raspravljat će o trenutnom stanju u pčelarstvu na razini Europske unije, stvaranju zajedničkog tijela unutar institucija EU koji bi lobirao u Europskom parlamentu po pitanju pčelarstva, globalnom problemu uginuća pčelinjih zajednica, pesticidima, zdravstvenom stanju pčelinjih zajednica u Europi, proizvodnji meda i ostalih pčelinjih proizvoda s naglaskom na gospodarstvu, izvozu meda, značaju apiterapije - koja uključuje primjenu pčelinjih proizvoda (meda, propolisa, matične mliječi i peludi) u prevenciji bolesti i liječenju, te brojnim drugim znanstvenim temama i najnovijim dostignućima (studijama) u pčelarstvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašna nesreća U sudaru s kombijem poginuo vozač automobila: Policajca na mjestu nesreće izbo roj pčela Slika nije dostupna Dodatni potencijal U Gudovcu otvoren međunarodni pčelarski sajam

POMOR PČELA: Europi nedostaju pčele, nema tko oprašivati usjeve

Osim znanstvenika, posebna nam je čast najaviti i predsjednika Europske komisije Apimondije Philipa McCabea (ujedno i savjetnik Odbora za poljoprivredu u Europskom parlamentu) koji će nakon sudjelovanja na Okruglom stolu 7. veljače, i u subotu (8. veljače) govoriti na svečanom otvorenju 10. Međunarodnog pčelarskog sajma u Gudovcu. Isto tako, čast nam je po drugi put ugostiti i Wolfganga Messnera iz Agencije za poljoprivredno tržište pri Vladi Republike Austrije, kao i delegacije iz Mađarske, Češke, Poljske, Bugarske, Austrije i Irske, profesore sa Sveučilišta iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije u stručno-edukativnom dijelu manifestacije.

10. Međunarodni pčelarski sajam 8. i 9. veljače u Gudovcu, uz niz događanja i popratnih sadržaja za izlagače i posjetitelje, podijeljen je u 3 osnovne cjeline: izložbu i prodaju pčelinjih proizvoda, izložbu i prodaju pčelarske opreme te edukativni dio, dok je za pčelare – inovatore, kao i do sada, osiguran poseban izložbeni prostor.

Na Sajmu će se predstaviti više od 100 izlagača iz Europe, dok će pčelarsku opremu izložiti proizvođači iz Finske, Grčke, Njemačke, Slovenije, Austrije, Mađarske, Poljske, Srbije.

Ovogodišnji pčelarski sajam ponudom je najbogatiji do sada, a očekujemo više od osam tisuća posjetitelja iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja. (PR)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene