Obavijesti Video Pretražite Navigacija
toplinski val

I danas pakleno vruće: Četiri regije pod crvenim meteoalarmom, moguća i lokalna nevremena

Velike vrućine
Velike vrućine Foto: Vojko Basic/Cropix
U većem dijelu zemlje i danas će biti jako, jako vruće. Najviša dnevna temperatura na kopnu većinom će biti između 30 i 35 stupnjeva, a na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 35 do 39 stupnjeva.

U Hrvatskoj se nastavlja toplinski val, a temperature se penju do 39 stupnjeva! No to znači da će osjet vrućine biti kao da je više od 40. 

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za četiri regije koje su pod crvenim meteoalarmom: Knin, Rijeka, Split i Dubrovnik. Vrijeme je opasno, pa osobito oprezne trebaju biti starije osobe i kronični bolesnici te djeca, koji se ne bi trebali izlagati suncu između 10 i 17 sati. 

Najviša dnevna temperatura na kopnu većinom će biti između 30 i 35, a na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 35 do 39 stupnjeva.

Velike vrućine Toplinski val (Foto: DHMZ/Screenshot)

Pročitajte i ovo Afrička svinjska kuga, ilustracija - 4 Donosi Dnevnik Nove TV UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Afrička svinjska kuga širi se Hrvatskom: Lovci uočili divlju svinju sa svim simptomima opake bolesti

Lokalno mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u središnjoj Hrvatskoj uz granicu sa Slovenijom u noći, te ponovno kasno poslijepodne te osobito navečer.

Vjetar na kopnu bit će uglavnom slab. Na Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak, na otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a ujutro na sjevernom dijelu mjestimice jaka bura. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene