Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedan 12,1 milijuna kuna

U Jastrebarskom otvoren niskoenergetski vrtić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niskoenergetski dječji vrtić vrijedan 12,1 milijuna kuna, koji je sa 1,9 milijuna kuna sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, otvoren je danas u Gornjem Desincu u Jastrebarskom.Niskoenergetski dječji vrtić vrijedan 12,1 milijuna kuna, koji je sa 1,9 milijuna kuna sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, otvoren je danas u Gornjem Desincu u Jastrebarskom.

Zahvaljujući gradnji po principima energetske učinkovitosti osigurani su dobrobit za okoliš, manji troškovi za energiju i održavanje objekta, a djeci i odgajateljima osigurat će se kvalitetni uvjeti boravka u dječjem vrtiću, istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna (PRE)BRZ I ŽESTOK Divljao po cesti od Jastrebarskog do Zagreba: Bježao od policije, vozio u suprotnom smjeru, zabio se u policijsko vozilo... I sve bez vozačke Tomislav Marević, načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju Humanitarna pomoć Pet šlepera iz Jastrebarskog kreće za Ukrajinu, donosimo detalje: ''S kolegama u Mađarskoj sve dogovaramo''

Vrtić se grije na šumsku biomasu, izolacija je iznad standarda, pa će se trošiti puno manje energije na zagrijavanje i hlađenje prostora, a zbog upotrebe materijala i načina postavljanja rasvjete vrtić je puno ugodniji i zdraviji za djecu, kazao je Zmajlović.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar izrazio je zadovoljstvo što je Jastrebarsko u vrijeme ekonomske krize izdvojilo značajna sredstva za izgradnju objekta za odgoj i obrazovanje, te je posebno čestitao što u tom gradići postoji potreba za dječjim vrtićem u sadašnjoj "crnoj demografskoj slici Hrvatske".

OVAKVE aute trebate voziti u Hrvatskoj da biste prošli jeftinije!

Novinarima je rekao da kratkoročno nema planova za izgradnju vrtića sredstvima iz državnog proračuna, jer u ovogodišnjem proračunu, kao i onom za iduću godinu, nema puno mjesta za investicije na razini države.

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel istaknuo je da je to prvi javni niskoenergetski objekt u tom gradu i prvi niskoenergetski dječji vrtić ne samo u Jaski nego i u okruženju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene