"Nikad nisam mislila da ću raditi u gljivarstvu. Za mene je to doista dobro iskustvo" rekla je beračica gljiva Mihaela Crnčan.
Iako se na prvi pogled čini kao jednostavan posao, "Točno se mora znat što se bere. Kakva gljiva se bere, koje veličine" dodala je MIhaela.
Voditelj proizvodnje Siniša Crnčan ističe kako "Jako puno ovisi o radnicima. Gljive treba znati ubrati na kvalitetan način i time oni utječu i na prinos šampinjona."
Iz gljivarnika u Donjem Miholjcu na tjedan izlazi oko 7 i pol tona gljiva.
"Od punjenja gljivarnika, pa do prvih šampinjona vremenski period je 17 dana. Znači nakon 17 dana od unošenja komposta" dodao je Siniša. A za unošenje komposta odgovran je Luka Adamović kojemu je tek 18 godina.
Ovo je Luki prvi posao, a tvrdi kako je sve jednostavno jer zna engleski.
Novi je gljivarnik donio posao za 23 radnika - od proizvodnje od pakirnice.
-
donosi Provjereno
"Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka
-
Iz minute u minutu
Grmoja potvrdio plan oporbe u Saboru, SDP-ovac otkrio koga nisu zvali: "S njima nismo očekivali formirati većinu"
-
Donosi Provjereno
Na adresu stigla iskaznica za dijete koja je šokirala roditelje: "Mene je toliko zgrozilo. S kojim pravom?"