Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavlje odgodio za neki drugi dan

Član pobjedničke ekipe 21. Maratona lađa: "Ovo je bio jako kvalitetan maraton, pravo sportsko druženje na vodi"

Nikola Radajac i Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr)
Nikola Radajac i Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nikola Radajac i Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U dolini Neretve održan je 21. Maraton lađa. Više od 500 veslača amatera u 26 ekipa sudjelovalo je u tradicionalnom natjecanju autohtonih plovila, a s njima je cijeli dan bila i predsjednica Grabar-Kitarović, koja će im dodijeliti medalje. Pobjedu je odnijela ekipa Stablina, čiji je član Nikola Radajac tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV rekao da je "ovo bio jako kvalitetan maraton" i "pravo sportsko druženje na vodi".

Od Metkovića do Ploča, na putu dužem od 20 kilometara, ekipe veslača su se bore za medalje i štit kneza Domagoja. Maraton lađa postala je manifestacija koja privlači domaće, ali i brojne turiste, a i ove godine privukla je i političare.

Pročitajte i ovo Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra" Slika nije dostupna Tradicionalno Maraton lađa okupio političku elitu

Pobjednik Maraton je ekipa Stablina iz okolice Ploča. Drugo mjesto odnijeli su Argonauti iz Bjelovara, a treće otišlo je Gusarima iz Komina.

"Kroz sve utrke koje smo vodili se nametnuo imperativ da moramo izbiti na vodeću poziciju i voditi utrku", rekao je Nikola Radajac, član ekipe Stablina, tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV.

"Moramo čestitati našim večerašnjim protivnicima na vodi. Ovo je bio jako kvalitetan maraton, bez ikakvih velikih kalkulacija. Bilo je čisto sportski, pravo sportsko druženje na vodi", rekao je.

Radajac je dodao da će slavlje morati čekati neki drugi dan: "Veslači će teško slaviti. Oni su prilično umorni, iako se to na njima još ne vidi. Mi smo se znali iscrpiti veslajući minutu i 20 sekundi, a kamoli sat i 20 minuta."

Veslače će oko 21h u subotu odlikovati predsjednica Grabar-Kitarović, koja je na 21. Maratnu lađa bila cijeli dan.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene