Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerovali ili ne

Skandal u Slavoniji: Doslovno UKRALI cestu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bivšem prognaničkom naselju u Čepinu lopovi su ukrali cestu. Riješili su se asfalta, te uzeli šljunak.

Načelnik Dražen Tonkovac ne može se načuditi kakvi ih sve problemi snalaze u bivšem prognaničkom naselju, koje je još državno zemljište, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Razvoj slavonskih sela - 5 Sela u blatu Ova su sela svi prekrižili: "Nitko nema pitku vodu, struju, uličnu rasvjetu. Kao da živimo u 15. stoljeću" Ilustracija Tragedija kod Zadra Prevrnuo se motokultivator s prikolicom, poginula žena: Policija prijavila muškarca (75), objavljeni detalji

'Isjekli su asfalt, a šljunak odnijeli tko zna kamo. Strašno! Evo kako se država brine o svom vlasništvu. Kao, država nam je dala bivše Naselje prijateljstva da na njemu nešto napravimo, a za sve što osmislimo, ne dobivamo dozvolu.

Kakvo je to onda upravljanje? Evo, lijepo ćemo državi to vratiti, pa neka se ona onda brine na ovakav način o svojoj imovini. Do sada smo pola milijuna kuna potrošili da očistimo smeće i uredimo prostor, ne računajući tu kosidbu nepregledne ledine o kojoj se država ni prije nije brinula.

Mogli smo za taj novac napraviti neke nove ceste. Nemam obraza davati toliki novac za održavanje šikare kad postoje važnije stvari u općini', rekao je Tonkovac.

>>Split: Još se ne zna tko je ukrao auto u kojem je petero mladih sletjelo s ceste

Načelnik je bio prilično ogorčen jer su mu suradnici, koje je poslao s idejama i projektima u Zagreb, javili kako je država odbila sve ideje vezane uz revitalizaciju prostora nekadašnjeg Naselja prijateljstva.

'Nude nam da otkupimo placeve po tržišnim cijenama. Pa otkud nama toliko novca! Morali bismo cijeli općinski proračun dati za ledinu. Nude nam investitori da grade starački dom, poduzetnički inkubator, a uz to kanili smo na tom mjestu sagraditi kuće za socijalu, dati jeftinije placeve za mlade obitelji kako bismo im pomogli u rješavanju stambenog pitanja.

Zašto država može pomagati građevnim materijalom samo područja od posebne državne skrbi, a ne i Čepin, koji je također bio na prvoj crti obrane? Država nam treba prepisati ledinu, umjesto što nam je dala na upravljanje. Jer za sve što je tamo napravljeno, od vode, kanalizacije, cesta, plina, zaslužni su Nijemci kroz humanitarnu pomoć, a ne država. Stoga nije jasno zašto inzistira na tržišnoj cijeni kad u to zemljište ništa nije sama uložila', pita se načelnik Tonkovac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene