Obavijesti Video Pretražite Navigacija
riješene plaće?

U Bruxellesu donesen zaključak: Zeleno svjetlo Vladi za međufinanciranje Uljanika

Plakat na ulazu u Uljanik (Foto: Dnevnik.hr)
Plakat na ulazu u Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Plakat na ulazu u Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) Plakat na ulazu u Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ministar Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ministar Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Hrvatska Vlada može sudjelovati u međufinanciranju Uljanika. Zaključak je to sastanaka u Bruxellesu na kojem su s predstavnicima Europske komisije razgovarali predstavnici Ministarstva gospodarstva zajedno s predsjednikom uprave Uljanika, te strateškim partnerom.

Porezni obveznici tako bi sa strateškim partnerom trebali platiti dugove škverova u Rijeci i Puli te financirati isplatu zaostalih plaća radnicima. Dobra je vijest i dogovor kojim ugovoreni brod brodovlasnika iz Luksemburga ostaje u Puli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Unutar samo par sati Ministar i premijer neusklađeni: Iz Vlade dolaze proturječne izjave o sudbini Uljanika Darko Horvat, ministar, gospodarstva, i Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) "Vrtimo se u krug" Ministar Horvat o krizi brodogradilišta: "Danko Končar nije ostavio dojam da je spreman uskočiti s gotovinom"

"Nađemo li modalitet da za otprilike 600 milijuna kuna, koliko u ovom trenutku cijenimo da je potrebno za deblokadu računa i završetak, ne samo jaružala, već i ostala tri broda koji su na navozima u Rijeci i Puli. Dakle 600-tinjak milijuna kuna bi u život vratilo i riječki i pulski škver", rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat. 

"Ja se nadam s ovime da ćemo riješiti naše plaće koje su sad u ovom trenutku najbitnije", rekao je Predrag Knežević iz kriznog stožera 3. maja. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene