Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoke temperature

U 17:57 stiglo proljeće! Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugoočekivano proljeće pokucalo nam je na vrata. Prvi dani proljeća bit će sunčani kao i posljednji dani zime, no uskoro će doći do promjene vremena.

Iako se već danima grijemo na visokim temperaturama i prilično jakom suncu za ovo doba godine, zima je završila u četvrtak, u 17 sati i 57 minuta kada je astronomski stiglo proljeće.

Pročitajte i ovo Rijeka Sava u Zagrebu, ilustracija Crveni meteoalarm FOTO/VIDEO Uskoro vrhunac vodenog vala u Zagrebu: "Stiže brže nego što se očekivalo, ali ima i dobra vijest..." Slika nije dostupna jutarnje magle su svakodnevica Meteorologinja otkriva: Sunčano i toplo još nekoliko dana, a zatim zahladnjenje i lokalni pljuskovi

Konačno proljeće: Ovaj tjedan uživamo u suncu, ali nešto bi vas moglo iznenaditi!

I prvi dan proljeća nastavit će nas pratiti lijepo vrijeme. U cijeloj zemlji bit će pretežno sunčano s mjestimičnom maglom ujutro u kopnenom području te na sjevernom Jadranu. Vjetar će također biti slab, jedino u istočnoj Slavoniji umjeren jugoistočnjak. Temperatura će se penjati do 23 stupnja na kopnu te 20 stupnjeva na Jadranu.

Prema podacima DHMZ-a, sunčano će biti sve do subote kada će temperature lagano pasti u cijeloj zemlji, a u Gorskom Kotaru i sjevernom Jadranu očekuje se i kiša, dok će se na južnom Jadranu naoblačiti.

Tijekom vikenda u kopnenoj Hravtskoj ostat će toplo, međutim, s povremenom naoblakom, a u nedjelju će biti i malo kiše. U gorskoj Hrvatskoj bit će kišovitije i hladnije, a kao i u ponedjeljak kada bi u gorju moglo pasti i malo snijega.

Na Jadranu se očekuje nastavak promjenjivog vremena s jakim jugom tijekom vikenda, pri čemU će više kiše biti u nedjelju. I u ponedjeljak povremeno kiša, malo hladnije, a na sjevernom Jadranu će početi puhati i bura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene