Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak njih 77

U ovim državnim tvrtkama ne želite raditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 77 tvrtki u vlasništvu države u stečaju je. Pokazuju to podaci Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, koje je tražio Dnevnik Nove TV.

Sindikati upozoravaju kako je riječ o očitom zanemarivanju državnih resursa. Kaštelanski staklenici, državna su tvrtka u stečaju. Jedno vrijeme nisu ni isplaćivali plaće, a tvrtka je, kaže sindikat, primjer nebrige države.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

'Samo je sreća Kaštelanskih staklenika što imaju vrijednost imovine, nisu kao neke druge firme, kao Dlmacijavino na čijih se 13 natječaja nitko nije pojavio', rekao je Ivica Blažević iz Sindikata PPDIV.

Zakonom o stečaju potrošača do novog odgovornijeg početka

I Kaštelanske staklenike i Dalmacijavino vežu dvije stvari. Obje su u stečaju i u njima država ima više od 50 posto udjela. Takvih je ukupno 13 tvrtki. Tvrtki u stečaju, u kojima država ima manje od 50 posto je 64, a kroz predstečajnu nagodbu privatizirano ih je 5.

No, dijelom su privatizirane tvrtke od strateškog interesa. I to Croatia osiguranje, prodajom dionica te Sunčani Hvar kroz predstečajnu nagodbu. Od onih koji nisu strateški interes, privatizirano je 7 tvrtki iz većinskog portfelja, a iz manjiskog, među ostalim, prodane su dionice 141 društva. Baš na privatizaciji Croatia osiguranja, vlada je zaradila mnogo kritika.

Saborsko antikorupcijsko vijeće tražilo je da se napravi revizija privatizacije Croatia osiguranja, no upravo za taj privatizacijski transfer iz Vlade su nekoliko puta rekli kako tu nema ništa sporno. Pokušana je i privatizacija HPB-a, no od toga je vlada, barem za sada, odustala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene