Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi Zakon

Tvrtke imaju 60 dana da podmire svoja dugovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi od danas tvrtkama ostavlja 60 dana kako bi podmirili svoje financijske obaveze.

Ukoliko se to ne dogodi, s vjerovnicima mogu dogovoriti način otplate u predstečajnoj nagodbi. Na taj način krenula je borba s neplaćenim računima koji su dosegnuli 44 milijarde kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili" Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj''

'Mora se riješiti gorući problem u državi, a to je nelikvidnost. Prema tome, rokovi plaćanja se moraju poštivati, oni su uneseni u ove zakone o financijskom poslovanju i njih se poduzetnici moraju pridržavati', rekla je direktorica Porezne uprave Nada Smiljanec Čavlović.

>> Čačić: Zakon o predstečajnom postupku ubrzat će oporavak

'Gospodarski rast, likvidnost, zaposlenost - to je nešto što otvara snažne mogućnosti za rješenje nelikvidnosti i izlazak tvrtki iz teškoća i u tom procesu čišćenja ovaj zakon je nužan. To je instrument za koji sam duboko uvjeren da će nam snažno pomoći da ubrzamo proces čišćenja i oporavka hrvatskog gospodarstva', rekao je Radimir Čačić na jučerašnjoj proslavi Dana općine Sračinec i dodao da će to biti bolan proces.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene