Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjaj i bijeda Borova

Tvrtka dužna, a direktor kupuje auto i brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako mislite da smo ispucali sve bisere lošeg poslovanja državnih tvrtki, varate se. Za najnoviji se potrudio direktor Borova. Iako mu tvrtka državi duguje 180 milijuna kuna, on je kupio novi službeni automobil, vrijedan gotovo pola milijuna. Pa neće se valjda čovjek voziti biciklom na posao?

Službeni automobil - pola milijuna kuna, izgradnja broda - 70 tisuća kuna, a dug Borova prema državi - 180 milijuna kuna. Kad se sve zbroji i oduzme, u Borovu nema mjesta za luksuz. 'Osobno mislim da prezentiram tvrtku koja nešto znači danas u Hrvatskoj. Mislim da je korektno da direktor takve tvrtke ima auto primjeren položaju', rekao je Mirko Ćavara, predsjednik Uprave Borova. Uz novi službeni auto direktor se počastio i novim brodom. Za njegovu je izradu angažirao radnike Borova i u tu svrhu sa svog privatnog računa Borovu uplatio 70 tisuća kuna. 'Ako taj iznos bude premašio mi ćemo ispostaviti fakturu gospodinu Ćavari. Čisto kao da ste došli vi ili kolega i naručiti. Čista komercijala', rekao je Andrija Ivkić, direktor Borovo tehničkog servisa.

Pročitajte i ovo Obljetnica u Borovu Obiteljima i dalje teško "Za što da oprostim? Oni su me tukli, skakali, bacali bombe": Obljetnica masakra u Borovu Ilustracija Direktorima kaznene prijave Neisplata plaće koju će još dugo pamtiti: Direktori pali zbog ogromnih malverzacija, sve je počelo prijavom jednog čovjeka

'Šuti i radi. To je zakon ovdje'

Iz čisto komercijalnih razloga, radnici Borova brod samo gledaju u čudu. 'Možda u ovoj recesiji nije vrijeme za takve stvari, jer to kopa mnogima oči., pogotovo nama radnicima koji živimo sa tako malim plaćama', rekao je Milorad Carić, tokar. 'Star 59 godina, 39 godina radnog staža sa plaćom od 2.900 kuna', kaže Ivan Gemer, bravar. Direktoru brod, a radniku ni za poštene cipele, i to u tvornici cipela. 'Ovo je čisto moje ulaganje u nešto što se sutra može iskoristiti komercijalno', kaže Ćavara. 'Šuti i radi. To je zakon ovdje', kaže Ivan Gemer. Sjaj i bijeda Borova, sjaj i bijeda Hrvatske. Ne možemo ne zapitati se, kud plovi ovaj brod?! Prema Europskoj uniji? Teško.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene