Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dugovali više od 900 milijuna kuna

Gredelj ipak preživio: Nakon 9 godina tvornica izlazi iz stečaja, u njoj zaposleno 400 radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvornica Gredelj izašla je iz stečaja nakon devet godina. Trenutno je zaposleno 400 ljudi.

Stečaj nad tvornicom željezničkih vozila Gredelj otvoren je 1. listopada 2012. godine, a na ročištu u srpnju ove godine vjerovnici su prihvatili stečajni plan. Inače, tvornica željezničkih vozila Gredelj utemeljena je 1894. godine kao glavna radionica Mađarskih državnih željeznica za popravak i glavni pregled parnih lokomotiva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi Izbori samo što nisu, a Hrvatska stranka reda mora u stečaj Predstavljena vizija obnovljene zone Gredelj - 2 U SAMOM SRCU ZAGREBA Projekt koji bi mogao privući ulaganja od 1,6 milijardi eura: Hoće li uskoro započeti radovi?

Kada je stečaj otvoren prijavljene su tražbine od ukupno 900.736.715 kuna. Sveukupne tražbine, nakon do sada završenih sudskih sporova, povlačenje djela tražbina te djelomičnih namirenja sveukupno iznose 736.655.209,46 kuna. Društvo Tatravagonka a.s. je predalo ponudu za ulaganje u TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju te u ponudi navelo iznos ulaganja od 45 milijuna eura.

"Na ročištu koje je održano 15. srpnja ove godine vjerovnici su prihvatili stečajni plan i to vjerovnici I. višeg isplatnog reda sa 100 posto glasova, a vjerovnici II. višeg isplatnog reda sa 98,75 posto glasova. Time su vjerovnici iskazali svoje zadovoljstvo izrađenim stečajnim planom i predviđenim načinima namirenja", izvijestili su iz tvornice.

Strateški partner je obavio isplatu, te je počeo teći rok u kojem stečajni dužnik treba obaviti isplate na račun svakog pojedinog vjerovnika.

Za cijelo vrijeme odvijanja stečaja zadržana je proizvodnja čime su sačuvana radna mjesta. TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju trenutno zapošljava 400 radnika, te podmiruje sve obveze na vrijeme.

"Bez obzira na sva ograničenja ovaj stečajni postupak je dokazao da je moguće dugogodišnje poslovanje u tijeku stečajnog postupka kao i izlazak iz stečaja putem stečajnog plana i daljnjeg nastavka poslovanja društva uz očuvanje radnih mjesta. Za kraj htio bih se još jednom zahvaliti svim vjerovnicima što su prepoznali i podržali stečajni plan i time pridonijeli zaključenju ovog stečajnog postupka putem stečajnog plana, uz zadržavanje proizvodnje, nastavkom poslovanja i očuvanjem radnih mjesta. Kad sad sagledam sve iznimno sam zadovoljan i ponosan na sve vjerovnike što je pozitivno završen ovako velik stečajni postupak", izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Tomislav Đuričin.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene