Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osobno će donijeti ugovor u Zagreb

Tusk: Najesen potpisivanje ugovora o pristupanju RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski premijer Donald Tusk izjavio je kako očekuje da će Hrvatska ove jeseni potpisati ugovor o pristupanju EU-u te najavio da će osobno donijeti ugovor u Zagreb prije svečanosti potpisivanja.

'Mislim da je jesen odlično godišnje doba u Hrvatskoj, nadam se da će sve biti dovršeno najesen', rekao je Tusk odgovarajući na upit Hine kada se može očekivati potpisivanje pristupnog ugovora.

Tusk je danas prvog dana poljskog predsjedništva Europskom unijom, u Varšavi razgovarao sa skupinom bruxellskih dopisnika. Tusk nije precizirao gdje bi se ugovor potpisao.

Poljski premijer je izrazio zadovoljstvo što će do potpisivanja doći za vrijeme poljskog predsjedništva, istaknuvši da više ne vidi nijedne političke prepreke za integraciju Hrvatske u EU, nakon što su uspješno završeni pregovori, najteži dio integracijskog procesa.

Tusk je dodao kako želi osobno donijeti u Zagreb pristupni ugovor prije potpisivanja 'tako da ga Hrvatska dobije čim bude spreman'.  (Hina)
 

Pročitajte i ovo Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik" Ilustracija Nemiri u Poljskoj Policija upala u predsjedničku palaču i uhitila dvojicu bivših šefova

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene