Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što znači 'fungirati'?

Turudić svjedoku: Završilo je vaših pet minuta slave!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu za Inu i Mol.

Danas je prva svjedokinja bila vještakinja Vesna Ivanković Ježek koja je pokušala objasniti izraz 'fungirati'. Prevela ga je kao 'obaviti ulogu' ili 'nastupati kao'.

Pročitajte i ovo Zatvorska kazna Prije 5 godina Gliserom naletio na 20-godišnju djevojku i usmrtio ju: Pogledajte koju kaznu je dobio Noa Milivojev Traje suđenje Cure detalji optužnice: Monstruozni ubojica tiktokerice njezinoj majci slao poruke nakon što joj je udavio kćer i izrezao je na komade

Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović rekao da na temelju teksta kojeg joj je dao kaže tko je primatelj provizije. Ona je zaključila da je to Eugen Laxa. No, ovakvom  načinu ispitivanja usprotivio se sudac Turudić koji je zabranio odgovor na ovo pitanje.

>> Revizor Ine: Izdvajanje plinskog biznisa pozitivno se odrazilo na Inu

Drugi svjedok na današnjoj raspravio bio je Vinko Šunde. Ispričao je kako je poznavao Eugena Laxu te da ga je prvi put vidio 1994. Dodao je kako se Laxa želio vratiti u Hrvatsku u kojoj mu je oduzeta imovina u Drugom svjetskom ratu.

Šunde je rekao kako su on i Laxa komunicirali putem pisama. U jednom pismu Laxa vladajuće naziva nomenklaturnom bandom. Šunde je dodao kako je Laxa Hrvatskoj ponudio svoj ured u Sao Paolu za veleposlanstvo, ali je vidio da mu ni to neće pomoći da dobije svoju imovinu, rekao je da je to sve razbojnička družina.

Dodao je kako nikada nisu pričali o Hypo banci te kako laxa nije čovjek koji bi se bavio 'nečistim radnjama'. Šunde tvrdi da su se zadnji put čuli 1995. ili 1996. godine.

Sudac Turudić nakon ispitivanja oprostio se s Vinkom Šundeom riječima 'završilo je vaših pet minuta slave'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene