Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na Polančecovo pismo

Turudić: Baš me briga o čemu su razgovarali Kosor i Polančec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac Županijskog suda, Ivan Turudić, odgovorio je za Novu TV na navode iz pisma Damira Polančeca, prema kojima je on već unaprijed bio osuđen na zatvorsku kaznu.

Turudić u potpunosti odbacuje tvrdnje prema kojima bi se moglo zaključiti kako se radi o presudi izrečenoj pod utjecajem politike. 'To su katastrofalne neistine, laži, presuda je donesena kako i treba, na Sudu', rekao je Turudić te ustvrdio kako se se radi o već viđenom scenariju koji je, kako kaže, doživio i prije nekoliko godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Rat' suca i predsjednika Sabora Turudić: Neću se ispričati Saboru! Slika nije dostupna Provjereno u 22:30 Tko je najmoćniji hrvatski sudac?

'Baš me briga o čemu su razgovarali'

Na pitanje kako komentira navode iznesene u pismu o tome da je Polančec bio na razgovoru s Vladimirom Šeksom nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor, koja ga je, tvrdi Polančec, pitala je li se našao s njim budući da je on u izuzetno dobrim odnosima sa sucem Turudićem, pa mu sigurno može pomoći, Turudić je odgovorio da ne vjeruje u to. 'Čuo sam preko medija da su se Polančec i premijerka sastali i baš me briga o čemu su razgovarali i jesu li razgovarali o tome. Vjerujem da nisu, a i ako jesu, to se mene opet ne tiče. Sa mnom nitko nije razgovarao, niti je pokušao razgovarati niti bi uspio da je pokušao', kaže Turudić.

Turudić je ocijenio kako se u ovom slučaju apsolutno radi o napadu na neovisnost sudstva te da se to dogodilo već više puta, no nitko na to nije reagirao, osim ponekad Udruga hrvatskih sudaca, kaže Turudić. 'Od Vrhovnog suda i Ministarstva pravosuđa nikad nije bilo reakcije. Meni ne treba da me itko brani, jer me nema od čega braniti, nisam kriv. No, bilo bi dobro da se poradi na tome pa da se zaštiti dignitet sudačke dužnosti', rekao je Turudić.

>> Turudić: Presuda nije bila pod utjecajem politike, Polančec vrijeđa sud

>> 'Šeks je rekao da će sve biti u redu ako optužim Sanadera'

>> Polančecu godina dana i tri mjeseca zatvora, mora vratiti novac

Podsjetimo, zagrebački Županijski sud Damira Polančeca nepravomoćnom presudom u 'slučaju studija' prolasio je krivim i osudio na zatvorsku kaznu u trajanju od godine dana i tri mjeseca zatvora. Kriv je i odvjetnik Petar Miletić koji je dobio zatvorsku kaznu u trajanju od godine dana te zabranu bavljenja odvjetništvom u trajanju od dvije godine. Optuženi Polančec i Miletić dužni su solidarno vratiti 500.000 kuna, a vrijeme provedeno u pritvoru računa im se u kaznu zatvora.

USKOK je protiv Polančeca podigao optužnicu pod sumnjom da je za nepotrebnu studiju od 19 stranica vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću isplatio pola milijuna kuna. Studiju je naručilo Ministarstvo gospodarstva na čijem je čelu tada bio Polančec, a njome se želio riješiti problem radnika Borova srpske nacionalnosti kojima se, za razliku od radnika Hrvata, nisu isplaćivale plaće i otpremnine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene