Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tunel Brinje najsigurniji u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tunel Brinje u Hrvatskoj pobijedio je na testovima sigurnosti njemačkog autokluba ADAC za ovu godinu, priopćeno je iz sjedišta te najveće europske automobilističke organizacije u Muenchenu.

Test sigurnosti tunela za 2007. godinu pokazao je da su mnogi važni tuneli na europskim prometnicama još uvijek nesigurni, a najveće zamjerke registrirane su kod mjera zaštite od požara i izlaza u slučaju nužde, objavio je ADAC.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Slika nije dostupna Kod tunela na autocesti U nesreći kod Brinja poginuo mladi Slovenac, tri osobe ozlijeđene

Neovisni stručnjaci ispitali su 51 tunel u 13 europskih zemalja, a svaki peti od ispitanih tunela nije zadovoljio sigurnosne kriterije nego je "pao na ispitu", priopćio je ADAC.

Pobjednik godišnjeg testa sigurnosti je hrvatski tunel Brinje na cesti A1 Zagreb-Split koji, navodi ADAC, "ispunja sve relevantne sigurnosne kriterije". 

Na drugom mjestu je njemački tunel Tiergarten-Spreebogen na cesti B96 u Berlinu, otvoren 2006. godine.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene