Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika zarada

Pala organizirana banda, 7 godina krali automobile u Zagrebu i okolici: Ukrali najmanje 20 vozila, pogledajte kako su izgledale njihove akcije

Krađa automobila
Krađa automobila Foto: Getty Images
Protiv trojice hrvatskih državljana USKOK je podigao optužnicu prema kojoj su u posljednjih sedam godina organizirano krali automobile i preprodavali auto-dijelove te na taj način zaradili oko 270 tisuća eura.

USKOK je u utorak pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv trojice Hrvata koje sumnjiči da su tijekom sedam godina organizirano krali automobile, a auto-dijelove ugrađivali u neispravne automobile koje bi potom prodavali.

Prema optužnici, okrivljenici (59, 31 i 34 godine) su od 2016. do 2023. organizirano krali automobile na području Zagreba, Samobora, Karlovca i Jastrebarskog, ali i Slovenije i koristili ih za preprodaju auto-dijelova.

Prema saznanju USKOK-a, okrivljenici su aute krali tako da bi najprije dvojica tražila automobile na parkiralištima nakon čega bi na mjesto zločina dovezli trećeg okrivljenika i pomagali mu da provali u automobile.

Nakon toga bi se, svatko u drugom automobilu, odvezli na prethodno određeno "sigurno" mjesto gdje bi uzimali dijelove iz ukradenog automobila i ugrađivali ih u istovrsne, ali oštećene automobile. Potom bi popravljali oštećena vozila i preprodavali ih kao rabljena. Uz to, prodavali su i i preostale auto-dijelove iz ukradenih automobila. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Diler iz Remetinca Iz Dubrave i Novog Zagreba preprodavao lijekove i slao ih u Švedsku. Policija pronašla i zabranjene steroide

Pročitajte i ovo Ilustracija Harali više od četiri godine USKOK pokrenuo istragu protiv zločinačke organizacije: Krali skupe automobile i zarađivali na preprodaji

Tijekom sedam godina ukrali su najmanje 20 automobila, a USKOK procjenjuje da su preprodajom zaradili oko 270 tisuća eura.

USKOK je predložio produljenje istražnog zatvora protiv sve trojice, kao i oduzimanje ilegalno stečene imovine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene