Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nagodili se s EPPO-om

Lagali pri kupnji strojeva za poliranje mramora pa osuđeni za prijevaru

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ranko Suvar/Cropix
Trojica optuženika nagodila su se s Uredom europskog javnog tužitelja (EPPO) nakon optužbi za subvencijske prijevare prilikom kupnje strojeva za poliranje mramora i granita te viličara.

Prvooptuženog poduzetnika EPPO je pred zagrebačkim Županijskim sudom teretio da je s dvojicom suoptuženika dogovorio prijevarne aranžmane za kupnju linije za poliranje mramora i granita te viličara.

U oba slučaja optuženi su za provođenje postupaka nabave pod protutržišnim uvjetima te prikrivanje da je stvarna vrijednost kupljene opreme niža od prikazane, ali i da nabavljena oprema nije nova.

Time su, ističe EPPO, doveli u zabludu Hrvatsku agenciju za mala i srednja poduzeća, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO), kao agenciju za isplatu poticaja.

Osuđeni su na uvjetne zatvorske i novčane kazne od 2500 do 5000 eura.

Pročitajte i ovo Trampolinski park Vlasnici dobili kazne Nakon zabave u trampolinskom parku mnogi završili u bolnici: "Nikada me ništa nije tako boljelo"

Također bili su optuženi i za podnošenje agenciji krivotvorenih dokumenata kojima su pravdani troškovi posredničkom tijelu.

Šteta koja je postupanjem optuženika prouzročena proračunu EU-a iznosila je 59.000 eura, a dio nezakonito pribavljenog novca jedna od optuženih tvrtki vratila je prije podizanja optužnice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene