Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazneno djelo

Oglasio se DORH o trojici muškaraca koji su skidali hrvatsku zastavu u Kninu

Trojica muškaraca ispitana su u Županijskom državnom odvjetništu u Šibeniku nakon što se društvenim mrežama proširila snimka skidanja državne zastave s jarbola kod Knina.

Ispitana su dvojica 20-godišnjaka i jedan 49-godišnjak koji su pušteni da se brane sa slobode jer Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku nije pronašlo osnove za predlaganje istražnog zatvora protiv osumnjičenika.

"U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku su 11. lipnja 2023., ispitana trojica osumnjičenika, odnosno dvojica 20-godišnjaka i jedan 49-godišnjak povodom zaprimljene kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske iz članka 349. Kaznenog zakona", priopćilo je Državno odvjetništvo i dodalo kako će poduzeti daljnje zakonom propisane radnje s ciljem donošenja državnoodvjetničke odluke.

Pročitajte i ovo Tomo Medved Žrtva, patnja i pobjeda ''Najoštrije osuđujem skidanje zastave u Kninu'', poručio Medved, osvrnuo se i na snimku Vučića i Šešelja

Pročitajte i ovo Skinuta zastava kod Knina - 3 Moguća zatvorska kazna Skidanje hrvatske zastave kod Knina izazvalo ogorčenje: Počinitelji su pronađeni, a Grad će poduzeti dodatne mjere

Skidanje zastave osudio je potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved koji je novinarima na obilježavanju Dana sisačko-moslavačke županije rekao: "Najoštrije osuđujem, smatram potpuno nedopustivim da se netko uputi u taj čin jer hrvatska zastava simbolizira naše žrtve, simbolizira sve naše patnje, simbolizira sve pobjede".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene