Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori su sve bliže

Tko će biti novi premijer? Njih troje imaju jednu zajedničku stvar, a čeka se napad s desna

Aktualno Galerija Kandidature za premijera, ilustracija - 3 Kandidature za premijera, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kandidature za premijera, ilustracija - 4 Kandidature za premijera, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Kandidature za premijera, ilustracija - 1 Kandidature za premijera, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kandidature za premijera, ilustracija - 2 Kandidature za premijera, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Računi Galerija 1/5 >>
Hrvatska zasad ima tri kandidata za premijera. Aktualnog Andreja Plenkovića, šefa SDP-a Peđu Grbina i čelnicu Možemo Sandru Benčić. Svi su pravnici. I tu prestaje svaka sličnost među kandidatima.

Zasad znamo kako se i nakon izbora u Banskim dvorima vidi Andrej Plenković i da će mu račune pokušati pomrsiti Peđa Grbin i Sandra Benčić. Obrisi kampanje već se itekako naziru.

Plenkovićev najjači adut su mjere pomoći građanima. Sezona i inflacija su napunile proračun pa može biti velikodušan."Poruka Hrvatske Vlade hrvatskim građanima, brinemo o tome kako da plaće budu veće i brinemo o tome kako da pomognemo i hrvatskim građanima i hrvatskom gospodarstvu", kazao je nedavno Plenković.

Kupovanje naklonosti građana, upozorava SDP-ov Grbin, nije trajno rješenje. "Ovo funkcionira po načelu daj Bože da je svaka godina izborna kako bi HDZ u zadnjem dijelu svojeg mandata barem nešto napravio za građane. A trajnosti i sustava u ovome što se radi nema", smatra Grbin.

Pročitajte i ovo Marko Maroševac, uzgajivač Slavonija na koljenima ''Trebali su zakone prilagoditi Slavoniji, a ne Njemačkoj'', zavapio očajni poljoprivrednik i zaplakao: "Ja sam svoju egzistenciju izgubio"

Benčić upozorava kako HDZ raspolaže zemljom u svoju, a ne u korist građana. "Stvoren je jedan nakaradni sistem zarobljene države, države zarobljene u interesima jedne stranačke klike koja doživljava i ovu zemlju i njene resurse i njene ljude kao svoj feud", kazala je Benčić.

U izbornoj utrci sve prolazi - od samohvale do kombinacije samohvale s napadom, obrane od napada, napadom... Desnica pak svoje kandidate tek treba otkriti.

Više o kandidatima za budućeg premijera pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene