Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč uvjeravanjima i obećanjima

Trgovci u tajnosti povisili dio cijena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su trgovački lanci i proizvođači hrane obećali da neće povisiti cijene hrane zbog rasta PDV-a od jedan posto, mnogi su ipak većini proizvoda potiho posljednjih dana podigli cijene. Dnevne novine su pune napisa o porastu cijena.

To su učinili uglavnom u tajnosti. Kada ih se telefonski pita koji su proizvodi poskupjeli, tvrde da su cijene ostale iste, ali kupci ipak primjećuju nešto veće iznose na računima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Španjolska odgađa naplatu PDV-a Sprema se štrajk makarona: ''Prije ste mogli dobiti dva paketa tjestenine za jedan euro, a sada...'' Ivica Katavić, predsjednik Udruženja trgovine pri HGK Ivica Katavić iz HGK Hoće li niži PDV na hranu dovesti do pada cijena? ''Nitko se ne želi igrati s kaznom koju bi im dali kupci''

>> Trgovački lanci zbog PDV-a neće dizati cijene

Tako je, primjerice, cijena čokoladnog mlijeka u nekoliko većih trgovačkih lanaca prije povećanja PDV-a bila 8,69 kuna, a sada je 10,29 kuna. Franckova kava stajala je 43,99 kuna, a sada 44,90 kuna. Cedevita je među proizvodima koji su najviše poskupjeli - s 39,59 kuna na čak 43,99 kuna. Tikvice su stajale 2,99 kuna, a sada su 4,99 kuna, donosi Večernji list.

Narasle cijene osnovnih proizvoda poput šećera i riže

U Intersparovim dućanima poskupjelo je 30-ak proizvoda, piše Jutarnji list. Uglavnom je riječ o slatkišima, ali tu su i konzerve tune i pelata. Cijene smeđeg šećera također su porasle za kunu. Poskupjeli su i riža, konkretno Uncle Bens, s 12,79 na 13,49 kuna, kao i Uncle Bens umaci, i to za dvije kune. Instant Jacobs kava od danas je također skuplja - s 49,99 dosegnula je 51,99 kuna.

U trgovini Kaufland u Branimirovoj ulici u Zagrebu, primjerice, mliječni proizvodi kao što je Bioaktiv skuplji su do jedne kune, a slično je i s nekim vrstama kruha.

Jeste li primijetili povećanje cijena?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene