Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnice opet prosvjedovale

Trgovački sud predložio pobijanje uknjižbi na nekretnine Kamenskog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je stečajni postupak u slučaju tvornice Kamensko.

Nakon štrajka i proglašenja stečaja nekada uspješne tvornice, Trgovački sud je pokrenuo stečajni postupak na kojem je predloženo da se pobije uknjižba vlasništva nekoliko tvrtki na nekretnine Kamenskog.

Pročitajte i ovo Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj'' Slika nije dostupna Zbog neisplaćenih plaća Bivše radnice Kamenskog pripremaju tužbe protiv države

>> Zadnja postaja: Radnice Kamenskog na Zavodu za zapošljavanje

>> 'Za propast Kamenskog krivi su Kutlini ljudi'

Sud je odlučio kako je vrijednost isplatnog reda 41,5 milijuna kuna, a u to spadaju neisplaćena potraživanja radnica i države. Drugi isplatni red je u vrijednosti 32 milijuna kuna, a on obuhvaća dobavljače.

Inače, tijekom sudskog zasjedanja ispred zgrade Trgovačkog suda prosvjedovale su radnice Kamenskog koje su tražile upravo skidanje uknjižbe vlasništva. Radnicama su podršku dali predstavnici studenata te udruga Pravo na grad i Zelena akcija.

'Umjesto da su lopove pohvatali u zatvor i da se vidi di je, šta je, na koji način sve uzeo taj novac, mi jadni ovdje čekamo na ovoj zimi našu sudbinu', ističe radnica Danica Sabljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene