Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nismo gotovi sa zimom

Toplu odjeću imajte na dohvat ruke, bit će hladno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putujete li u ponedjeljak, informacije o vremenu će vam dobro doći.

Nikako nismo gotovi sa zimom. Nije baš jako strašno, no vrijeme ovih dana uistinu više nalikuje kasnoj zimi nego ranom proljeću. Još uvijek može biti i malo snijega ili susnježice. Nisu to neke jake oborine, no svejedno u travnju nikog ne vesele.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku Vremenska prognoza Pripremite kišobrane jer nam stiže nevrijeme: Meteorolog otkrio gdje će kiša i grmljavina najprije stići Kiša u Splitu, ilustracija Vremenska prognoza Polako pripremajte kišobrane: Meterolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka na početku novog tjedna

Uz jaku i olujnu buru, još je i hladnije, a i u kopnenom području ovaj sjeveroistočnjak natjerao nas je da još jednom prošetamo zimske jakne.

Putujete li sutra, informacije o vremenu će vam dobro doći. Ostaje promjenjivo, u ponedjeljak ujutro u početku možda i uz nešto više sunca, posebno u ovim središnjim kopnenim krajevima te na sjevernom Jadranu.

Kako raditi manje, a obaviti više

U prvom dijelu dana uglavnom će biti i suho, osim na jugu gdje može pasti malo kiše, a u višim predjelima unutrašnjosti Dalmacije ne isključujemo ni mogućnost za još malo snijega. Neće se zadržavati. Puhat će umjeren, na udare i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na moru većim dijelom jaka i olujna bura. Temperatura u unutrašnjosti, od 2 od 5, u gorju ispod nule, a na moru uglavnom između 5 i 10 stupnjeva.

Unutrašnjost:

Poslijepodne će biti nešto oblačnije, a ponegdje u unutrašnjosti može biti i slabih oborina, uglavnom kiše, no možda i susnježice. Ostaje vjetrovito uz sjeverac i sjeveroistočnjak, a temperatura će biti oko 10 stupnjeva.

Sjeverni Jadran:

I u gorskoj Hrvatskoj još može pasti malo kiše, ali i snijega. Na sjevernom Jadranu zato uglavnom će prevladavati sunčano. Puhat će jaka i olujna bura: u gorju, vrlo jak sjeveroistočnjak. Temperatura, najviše 5 stupnjeva, a na moru od 10 do 15.

Južni Jadran:

U Dalmaciji u ponedjeljak djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te ponegdje mogućnost za još malo kiše, a u zaleđu, u višim predjelima i snijega. Puhat će umjerena i vrlo jaka bura s olujnim udarima. Temperatura, kao i na sjevernom Jadranu, od 10 do 15 stupnjeva.

Od četvrtka povratak sunčanog vremena

Promjenjivo i vjetrovito čini se, zadržat će se još koji dan. Od četvrtka ipak očekujemo povratak proljetnog, sunčanijeg i u svakom slučaju toplijeg vremena.

Na Jadranu će u novom tjednu biti više sunca od samog početka, a osjetno slabljenje bure očekuje se od sredine tjedna. Tad će i ovdje zatopljeti.

Dakle, putujete li, u ponedjeljak bi probleme još mogla stvarati bura, pa se svakako na vrijeme informirajte o stanju u prometu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene