Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Potrebna promjena

Picula: 'Nema mjesta optimizmu, SDP može i treba biti drugačiji da bi ponovo pobijedio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema mjesta optimizmu, potrebna je promjena i u stranci i u koaliciji na vlasti, uvjeren je Picula. Što se tiče SDP-a, Picula smatra da nikako ne mogu biti zadovoljni rezultatom.

Europarlamentarac Tonino Picula, SDP-ovac kojem su birači na listi vladajuće koalicije dali najviše preferencijalnih glasova, poručio je danas da SDP 'može i treba biti drugačiji', te ocijenio da su za pobjedu na idućim parlamentarnim izborima potrebne promjene i u stranci i u koaliciji na vlasti.

Pročitajte i ovo Europski parlament Izbori za EP Još nema nijedne kandidacijske liste, podnose se do utorka u ponoć Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

'SDP može i treba biti drugačiji da bi ponovo pobijedio', kazao je Picula u emisiji U Mreži prvog' Hrvatskog radija, a na pitanje prijeti li SDP-u raskol uzvratio je kako to treba ostaviti unutarstranačkim raspravama.

Nema mjesta optimizmu, potrebna je promjena i u stranci i u koaliciji na vlasti, uvjeren je Picula. Koalicijski partneri mogu biti itekako zadovoljni rezultatom Kukuriku liste jer bi samostalnim nastupom bili daleko od bilo kakvog praga, a kamoli od mjesta u Europskom parlamentu, rekao je.

Linić krenuo u žestoki obračun s Milanovićem!

Što se tiče SDP-a, Picula smatra da nikako ne mogu biti zadovoljni rezultatom. 'Nakon osvojenih pet mandata u Europskom parlamentu, sada ćemo biti zastupljeni sa svega dvoje parlamentaraca. To ja nikako ne mogu doživjeti kao uspjeh', rekao je Picula.

Ne bi volio, kaže, da poraz na europskim izborima bude i poraz na parlamentarnim izborima.

'Pretpostavljam da ćemo na stranačkim tijelima proanalizirati zašto je doživljen neuspjeh i nakon toga, ako takva bude volja, predložiti i neka nova rješenja', rekao je Picula.

Na pitanje ima li u SDP-u nekoga tko je iznenađen njegovim dobrim rezultatom Picula je kazao: 'Mislim da tu nema iznenađenih, samo mislim da vjerojatno ne primaju svi moj rezultat na isti način'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene