Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tolušić:

''Meso kojem je istekao rok prepakiravaju i dodaju novi rok trajanja''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede kojem je na čelu Tomislav Tolušić provodi pojačane kontrole mesa posljednjih dana.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je kako posljednjih dana njegovo Ministarstvo provodi pojačane kontrole mesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojačane inspekcije ''Kupujmo Hrvatsko, a naravno kupujmo i uvozno - kad bude iste kvalitete kao i domaće!'' Slika nije dostupna Strože kontrole Salmonela pronađena 67 puta, ali potrošači nisu znali! Kreće masovni nadzor

''Imali smo redovne kontrole, sad smo ih pojačali. Sve što otkrijemo, javljamo. Javnost to mora znati. Imali smo tragični slučaj nedavno. Prošlog vikenda smo imali akciju. Ne mogu si dozvoliti da postoji problem zdravstvene ispravnosti hrane'', rekao je za 24 sata. Dodao je kako su obišli 10 distributivnih centara, veleprodaja gdje dolazi meso na skladište.

''U svih 10 smo utvrdili nepravilnosti. U nekoliko su iznimno teški slučajevi. Tone mesa će biti uništene koje nije zdravstveno ispravno ili nema sljedivost. Kad dobijemo službene nalaze otkrit ćemo točno o kome se radi. Definitivno imamo problem. Imamo nered na tržištu. Ovako više ne možemo'', rekao je Tolušić kojem je, kaže, zastrašujuće da su u 10 centara u kojima su bili našli neispravno meso.

Službene podatke dobit će u utorak ili srijedu nakon čega će o svemu obavijestiti javnost.

''Radi se o mesu koje ne znamo kako je došlo na tržište, a ima slučajeva prepakiravanja mesa kojem istječe rok danas ili je istekao, a onda se zamrzava, prepakirava i dodaje rok trajanja od dvije godine'', objasnio je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene