457880
457880
457880
457880
457880

''Meso kojem je istekao rok prepakiravaju i dodaju novi rok trajanja''

  • , 21.11.2016., 20:49
  • Autor:
  • komentara

Ministarstvo poljoprivrede kojem je na čelu Tomislav Tolušić provodi pojačane kontrole mesa posljednjih dana.

 
 
 
 
Tomislav Tolušić (Dnevnik.hr)
Tomislav Tolušić (Dnevnik.hr)

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je kako posljednjih dana njegovo Ministarstvo provodi pojačane kontrole mesa.

''Imali smo redovne kontrole, sad smo ih pojačali. Sve što otkrijemo, javljamo. Javnost to mora znati. Imali smo tragični slučaj nedavno. Prošlog vikenda smo imali akciju. Ne mogu si dozvoliti da postoji problem zdravstvene ispravnosti hrane'', rekao je za 24 sata. Dodao je kako su obišli 10 distributivnih centara, veleprodaja gdje dolazi meso na skladište.

''U svih 10 smo utvrdili nepravilnosti. U nekoliko su iznimno teški slučajevi. Tone mesa će biti uništene koje nije zdravstveno ispravno ili nema sljedivost. Kad dobijemo službene nalaze otkrit ćemo točno o kome se radi. Definitivno imamo problem. Imamo nered na tržištu. Ovako više ne možemo'', rekao je Tolušić kojem je, kaže, zastrašujuće da su u 10 centara u kojima su bili našli neispravno meso.

Službene podatke dobit će u utorak ili srijedu nakon čega će o svemu obavijestiti javnost.

''Radi se o mesu koje ne znamo kako je došlo na tržište, a ima slučajeva prepakiravanja mesa kojem istječe rok danas ili je istekao, a onda se zamrzava, prepakirava i dodaje rok trajanja od dvije godine'', objasnio je.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se