Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasterećenje poduzetnicima

Počele najavljene reforme: Pečati odlaze u povijest?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako još do nedavno nezamislivo da od liječnika, javnog bilježnika ili iz bilo koje službe odete, a da ne čujete onaj važni udarac pečatom, oni bi uskoro u svim djelatnostima mogli otići u povijest. Inozemstvo ih se već riješilo, a ministar gospodarstva Tomislav Panenić predložio je da se tvrtke i obrtnike rastereti kupovanja pečata.

Morali su se autorizirati svi - od velikih tvrtki do frizerskih salona. No, proteklih godina Visoki trgovački sud, u više slučajeva je presudio da za pravovaljanost isprave i ugovora, pečat nije obvezan.

Pročitajte i ovo Bill Clinton Hitra reakcija Oba su bila brza! Nakon što se spominju u dokumentima o ozloglašenom pedofilu, oglasili su se bivši američki predsjednici Ilustracija Progovorio i pilot Lolita Express - mračna tajna koja povezuje Clintona, Trumpa i Eipsteina: Žrtve otkrile detalje paklenog aviona i kreveta na kojem su ispunjavale bolesne fantazije bogataša

'Više se ni ne traži formalno. Ali da izbjegnemo taj trošak kod pokretanja poslovanja poduzeća to je jedan od momenata koji se može izbjeći', kazao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić

Rasterećenje će se itekako osjetiti, jer pečat stoji stotinjak kuna. No, mnogim svestranijim poduzetnicima, olakšat će džepove.

'Ja sad trenutno moram po svijetu hodati s ovai 4 štambilja - za dvije firme, jednu udrugu i moj osobni štambilj. Uopće mi neće nedostajati. Dapače, olakšat će mi život', sretan je najavom vlasnik 3 restorana Dražen Ćurić.

Ali pečati će nekome jako nedostajati - tiskarama koje ih izrađuju.



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene