Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao podršku Ostojiću

Karamarko o odluci Mosta: Njihov izbor je njihova stvar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko komentirao je Mostovu podršku izboru Ranka Ostojića na na čelo Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Karamarko je u Šibenik stigao na svečano obilježavanje 26. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije i grada Šibenika, a prije svečanosti odgovarao je na pitanja novinara koje je prije svega zanimao komentar na Mostovu podršku izboru Ranka Ostojića na čelo Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva

'Njihov izbor je njihova stvar. Pluralno smo društvo i različito možemo razmišljati, ali zapravo njihovo priopćenje govori da o g. Ostojiću mislimo isto. Mi smo to manifestirali na jedan način i ostali smo uporni u tome, a Most na drugi. U svakom slučaju g. Ostojić nije podesan za to mjesto, ali eto... Zbog nekih konvencija, nekih dobrih običaja u Parlamentu, on je predsjednik tog Odbora', kazao je Karamarko te negirao kako ovaj potez Mosta doživljava kao politički poraz. 'Zašto vi mislite da mi moramo uvijek isto govoriti ili zborno pjevati? U svim bitnim stvarima mi se slažemo. Prema tome mi smo u jednom političkom odnosu i suradnji koja je vrlo kvalitetna. Ne moramo o svim stvarima isto misliti i isto definirati iste stvari. Ali kažem, njihova definicija g. Ostojića i naša su potpuno iste.'

Upitan priprema li se za skore unutarstranačke izbore, na kojima bi mu protukandidati mogli biti Vladimir Šeks, Andrej Plenković, Davor Stier i umirovljeni general Damir Krstičević, Karamarko je rekao kako će izbori biti u travnju.

'U ovom momentu se ne opterećujem time, imam puno previše posla u Vladi. Radi se na proračunu i ekipiranju ministarske i doministarske, pomoćničke ekipe koja je potrebna da bi Vlada počela funkcionirati punom snagom. Što se tiče izbora, apsolutno. Oni će biti kad će biti i legitimno je da se bilo tko prijavi. Nemam s tim problem. Ja cijenim sve ljude koje ste nabrojili. Ako budu protukandidati uvijek sam za vitešku borbu kao što sam bio i na zadnjim izborima.'

Osvrnuo se i na odluku ministra unutarnjih poslova Vlaha Orepića koji je svojim pomoćnicima i zamjenicima ukinuo mogućnost korištenja službenog automobila i dao ih policijskim službenicima na terenu. 

'Takve stvari se dogovaraju na razini Vlade. Ovo je Vlada koja je definitivno reformski raspoložena. Ovo je Vlada koja treba i štedjeti. Mi moramo i što se tiče samog proračuna utjecati da ta rashodovna strana napokon bude manja. Ovo je jedna od mjera. Moguće je i skidanje plaća. Prema tome, puno tih stvari se vrti u našim razgovorima i donijet ćemo neke odluke'.

Na pitanje kako doživljava odugovlačenje za razrješenje Dragana Lozančića od strane premijera Tihomira Oreškovića Karamarko je rekao da si je premijer očito sebi uzeo nekoliko dana za razmišljanje i proučavanje tog cijelog slučaja. 'Što je i u redu. Gđa. predsjednica je rekla da nema povjerenja u tog gospodina i to treba rešpektirati. Ja očekujem da će predsjednik Vlade to uskoro napraviti'. A što ako on odluči suprotno? 'Onda smo u blokadi. To nije dobro i vjerujem da to neće učiniti'.

 

Još je jednom, upitan za ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, ponovio kako ga apsolutno podržava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene