Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostojić glavna tema

SDP odgovorio na ružne riječi iz MOST-a: 'To je nužno da se smire napetosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostovi saborski zastupnici, osim Mira Bulja, danas su dali potporu izboru Ranka Ostojića na čelo Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. No, ubrzo su na Facebooku napisali što o njemu stvarno misle. SDP im je odgovorio.

Mostovi saborski zastupnici, osim Mira Bulja, danas su dali potporu izboru Ranka Ostojića na čelo Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Pročitajte i ovo Ranko Ostojić OŠTRE KRITIKE Ranko Ostojić: "Na okupljanje paravojske na Trgu bana Jelačića država nije reagirala. Umjesto policije, afere otkrivaju novinari" Slika nije dostupna DAN OSLOBOĐENJA SPLITA Poznati SDP-ovac čestitao Splićanima: "Danas nismo na čast osloboditeljima. Smrt fašizmu, sloboda narodu!"

No, iz Mosta, koji je glasovao različito od partnera u HDZ-u, poručuju da samo poštuju demokraciju. Za Ostojića nemaju riječi hvale.

Na Facebook stranici Mosta objavljen je status koji potpisuje zastupnik Maro Kristić.

'Ranko Ostojić je prava slika onoga u što je Zoran Milanović pretvorio SDP, horda huškača koji znaju samo sijati mržnju i podjele i vrijeđati. Žao nam je sto je SDP Hrvatske inzistirao na Ostojiću i mi smo ga podržali isključivo jer to mjesto pripada oporbi iako čovjek koji se izražava na takav način nije zaslužio da vodi ovaj Odbor. Njegova retorika je primjerenija uličaru, nego saborskom zastupniku i predsjedniku jednog tako važnog odbora. Sjetimo se samo njegovih neprimjerenih izjava i uvreda. Nažalost, taj čovjek je problem SDP-a i njihova sramota', piše u objavi koja nosi naslov 'Ranko Ostojić je sramota SDP-a, ali poštujemo demokraciju'.
 

 

[RANKO OSTOJIĆ JE SRAMOTA SDP-A ALI POŠTUJEMO DEMOKRACIJU!]Ranko Ostojić je prava slika onoga u što je Zoran Milanović...

Posted by MOST nezavisnih lista on Friday, 12 February 2016

SDP im je odgovorio

Zastupnici Hrvatskog sabora imenovali su danas Ranka Ostojića, člana predsjedništva SDP-a, za predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i time prekinuli miješanje HDZ-a u izbor predsjednika Odbora. Podsjećamo da mjesto predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost pripada najvećoj oporbenoj stranci, koja i predlaže predsjednika Odbora.

Zastupnici Mosta prepoznali su važnost tog Odbora i zakonsko pravo oporbe, i većinom glasova podržali Ranka Ostojića za predsjednika suprotstavljajući se time volji koalicijskih partnera. Iznenađuje nas reakcija Mosta nakon današnje sjednice i optužbe na račun predsjednika Odbora i SDP-a. Riječ je o čovjeku koji je donedavno pošteno i časno obnašao dužnost ministra unutarnjih poslova i upoznat je s načinom funkcioniranja resora i najbolji je kandidat kojeg možemo predložiti na tu funkciju.

Ranko Ostojić je čovjek koji je svojim radom i organizacijom pokazao svijetu koliko humanitarno srce ima Hrvatska u ovoj migrantskoj i izbjegličkoj krizi, nastojeći svakome pružiti potrebnu pomoć i sigurnost, pazeći da se pritom ne naruši sigurnost svih hrvatskih građana. Takav čovjek nije i ne može biti sramota SDP-a i takve optužbe Mosta su neutemeljene i govore najviše o Mostu.

Sve nas ovo navodi do zaključka da je ovakva reakcija Mosta bila nužna da se donekle smire napetosti u koaliciji Mosta i Domoljubne koalicije, imajući na umu da je Most glasao protiv svojih koalicijskih partnera, stoji na službenoj stranici SDP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene