Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Da, da, da'

Karamarko o 1000 eura za svako dijete: 'Ako Bog da...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a malo je obajasnio što sve predstoji novoizabranoj vladi.

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razrješenjem svog savjetnika Vladimira Šeksa pokazala principijelnost.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

"Dobro je što je to tako načinjeno. Predsjednica pokazuje svoju principijelnost, za koju se i mi zalažemo", rekao je Karamarko o smjeni Šeksa zbog njegova zagovaranja pomilovanja Vanje Goldbergera, osuđenog zbog zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

S obzirom na to da nije pravnik, nije želio komentirati trebaju li se sada revidirati odluke o pomilovanjima, dodavši da će "već oni to odlučiti sami".

Šef HDZ-a, Tomislav Karamarko, komentirao je kasno poslijepodne nedavne događaje između ostalih i druženje bivšeg ministra branitelja Freda Matića s braniteljima u vikendici Josipa Klemma. 'Ne vidim ništa loše u tome. Dobro je da se branitelji okupljaju, zašto u tome odmah vidimo neku zavjeru? Što bi bilo da vam kažem kako sam i ja bio pozvan na to druženje pa nisam došao? Hipotetski...', rekao je Karamarko.

A kakva je situacija s Milijanom Brkićem? 'Gospodin Brkić će se sad posvetiti unutarstranačkom radu. Mi se pripremamo za unutarstranačke izbore. Ogromna smo stranka, najveća stranka, prema tome, imamo dosta posla', zaključio je Karamarko.

A tko će biti novi ministar branitelja, još se ne zna. I danas je imao, kaže, sastanak sa zajednicom branitelja Gojko Šušak na kojoj se razgovaralo o nekoliko imena. 'Ostavili smo si još 2.3 dana da dobro razmislimo. Imamo puno kvalitetnih kandidata', kaže Kramarko.

Uloga Vijeća za suradnju je, kaže Karamarko, selektirati najbolje ljude u najkraćem roku. 'Ovo je prvi put u povijesti hrvatske moderne politike da na ovaj način kadroviramo ljude, da nitko nikoga neće moći samoinicijativno postaviti na bilo koje mjesto', kaže šef HDZ-a.

Šefove javnih poduzeća, kaže, birat će se natječajima, no zamjenici i pomoćnici ostaju na političkoj razini. Ipak, ne planira da tako ostane. 'To je ono što smo sada morali prihvatiti jer ministri koji su došli na svoja mjesta nemaju mehanizme za raditi, ne možemo čekati da se natječaji realiziraju. Ali, kreirat ćemo skupinu za preustroj vlade. Idemo i na sustav državnih tajnika kako bismo prepolovili broj dužnosnika. Mi smo sada u vakuumu koji si ne možemo dopustiti', kaže Karamarko.

A je li ili nije u vakuumu, Karamarko se očito ipak ne može odlučiti jer kada su novinari ponovili ono što je i sam rekao - da je u vakuumu - Karamarko je rekao kako vakuuma ipak nema. 'Nismo u vakuumu, tek smo sjeli prošli tjedna, ali ne želimo doći u vakuum', ustvrdio je.

Karamarko ne odustaje ni od predizbornog obećanja od subvencije od 1000 eura po svakom novorođenom djetetu. 'Da, da, da. Pokušavam naći način i za ta sredstva, ako Bog da, bit će sve u redu. Radimo na proračunu, to moraju biti predviđena sredstva', objašnjava.

O rezanju županija, gradova i općina nije previše govorio, samo je rekao kako će ono što je održivo opstati, a što nije- neće.

Posljednjih dana govori se i po njegovoj imovinskoj kartici. Kaže kako je on predao, ali da je došlo do softverske greške. Dodaje kako se međuvremenu nije obogatio osim za još jedno dijete.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene