Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba oko ministarstava

Karamarko dobio potporu HDZ-a za nastavak pregovora s Mostom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko dobio punu potporu stranke za nastavak pregovora s Mostom.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prije sastanka u središnjici stranke kazao je kako će Most dobiti šest ministarstava, ali da još nije dogovoreno koja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

'Tema će biti kadrovska slika buduće vlade, dobili smo prijedloge imena dosta kandidata', rekao je Karamarko prije sastanka u HDZ-u.

Dodaje da Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om ima 'nekoliko desetaka dobrih imena', odnosno po dva tri kandidata za svako mjesto.

'Imamo po više kandidata. Mandataru će biti predočeni najbolji kandidati, a on će izabrati tko mu najviše odgovara', istaknuo je Karamarko. Na pitanje zašto Orešković neće danas biti s njim i Petrovom danas na sastanku, kazao je da mandatar već razgovara s nekim ljudima.

'MUP vjerojatno ide Mostu', rekao je Tomislav Karamarko odgovarajući na pitanja o raspodjeli ministarstava s Mostom. Dodaje da bi se sve trebalo znati prije 'ulaska u drugi mjesec'.

Komentirao je ponovno kandidaturu Vesne Pusić za Glavnu tajnicu UN-a, kazavši da procedura nije ispoštovana, ali da HDZ još nije pričao o kandidatu.

 Predsjedništvo HDZ-a podržalo Karamarka za nastavak pregovora s Mostom

Član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković rekao jeda je predsjednik stranke Tomislav Karamarko dobio punu potporu za nastavak pregovora s Mostom.

"Predsjednik HDZ-a nas je izvijestio o tijeku pregovora s Mostom, izrazio je zadovoljstvo načinom i dinamikom pregovora. Dobio je punu potporu svih članova Predsjedništva za nastavak pregovora s Mostom i očekujemo da će najkasnije krajem idućeg tjedna biti sve dogovoreno i da ćemo imati sjednicu Hrvatskog sabora koja će potvrditi novu Vladu", kazao je Jandroković novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Za sada se ne zna kada će biti ta saborska sjednica, no održat će se tijekom idućeg tjedna, najavio je.

Jandroković je rekao da se na sjednici Predsjedništva nije ulazilo u raspravu o imenima ministara i zamjenika ministara, te poručio kako će se o tome razgovarati vrlo skoro. "Prije sjednice Sabora morat ćemo definirati imena ministara i njihovih zamjenika", rekao je zamolivši novinare za još malo strpljenja.

Nije želio odgovoriti hoće li HDZ pristati na zahtjeve Mosta o ministarstvima, kazavši kako su pregovori u tijeku. Jandroković je najavio da on neće biti u novoj Vladi, rekavši kako mu je interes Hrvatski sabor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene