Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o Oreškoviću

'Možda je to greška, a možda i nije, možda je mislio na članove HDZ-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko je rekao kako je premijer Tihomir Orešković možda pogriješio kada je pozvao branitelje da predlože i druga imena za novog ministra branitelja.

Na pitanje kako gleda na 'poplavu' kandidata za ministra branitelja potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je kako je HDZ-ov jedini kandidat za ministra branitelja Milijan Brkić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu Slika nije dostupna Analiza Andrije Jarka PRAZNA FOTELJA MINISTRA BRANITELJA Koga će premijer prvog pozvati na razgovor?

'To je trebalo biti ranije riješeno. Ne znam za gospodina Đuru Glogoškog, naš kandidat je gospodin Milijan Brkić, bio i ostao', kazao je Karamarko.

Premijer Tihomir Orešković je, smatra Karamarko, možda pogriješio kada je pozvao branitelje da predlože i druge kandidate jer se zna da mjesto ministra branitelja u kvoti Domoljubne koalicije.

'Teško mi je to komentirati. Možda je to greška, možda nije. Možda je g. Orešković mislio na članove HDZ-a. Prema tome mi smo zbog situacije koja se stvorila oko g. Brkića inzistirali i inzistiramo da on bude jedini kandidat. Jer ne možemo dopustiti da se njemu radi ono što se radi', kazao je Kramarko. 'Sve kandidate cijenimo i poštujemo kao branitelje i to su naši prijatelji, ali HDZ ima jednog jedinog kandidata i logično je da u Saboru samo za njega dignemo ruku'.

Navode da se premijer Orešković 'oteo kontroli' Karamarko je odbacio.

'Čijoj kontroli? Pa on je predsjednik Vlade', kazao je Karamarko. 'On je jako ugodan i zanimljiv čovjek, vrijedan i dobro surađujemo'.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene