Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izbora

Tomašević o Grmoji kao mandataru: "Mi nismo ti koji postavljaju uvjete"

Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: Goran Mehkek/Cropix
Gradonačelnik grada Zagreba i jedan od koordinatora stranke Možemo! Tomislav Tomašević održao je u petak redovnu konferenciju za novinare.

Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević komentirao je i rezultate parlamentarnih izbora, a upitan o suradnji s Mostom, poručio je kako su oni bili jasni i prije izbora, a da se sada druge stranke petljaju.

"Podržali bismo SDP-ova mandatara. Ako dođemo do pat-pozicije i ako se to ne dogodi, ne možemo ući u suradnju s desnim strankama, a ni oni s nama. Sada je prilika za Most i Domovinski pokret da pokažu da im je boljitak Hrvatske glavni interes", poručio je te dodao da su spremni ne biti u Vladi i da to traže i od njih - da se podrži manjinska vlada SDP-a.

Pročitajte i ovo Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Iz minute u minutu Nakon odgovora DP-a na poziv u koaliciju oglasio se i Grmoja: "Pokažite da niste ispostava HDZ-a"

Osvrnuo se i na objavu Nikole Grmoje rekavši da je to dinamika između Mosta i DP- a.

Pročitajte i ovo Europski parlament Izbori za EP Još nema nijedne kandidacijske liste, podnose se do utorka u ponoć

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 2 Parlamentarni izbori VIDEO Pogledajte virtualnu sabornicu, u novom sazivu gledat ćemo više od 60 novih lica

"Situacija je obostrana, mi ne želimo njih u Vladi, a oni ne žele nas. Ali postoji opcija da SDP, koji je ideološki između nas i njih, sastavi manjinsku vladu uz našu potporu iz parlamenta i da odradimo ovaj antikorupcijski element", rekao je i dodao da se cijela oporba u prošlom sazivu slagala oko Turudića, pitanja borbe protiv korupcije, lex AP i da bi se oko toga i sada mogli složiti.

Odgovorio je i na pitanje bi li Možemo! bio spreman prihvatiti Nikolu Grmoju kao mandatara nove vlade: "Kakva bi to logika bila da stranka koja je dobila manje glasova od nas da mandatara? Mi nismo ti koji postavljaju uvjete. Na SDP-u, kao stranci koja je dobila najviše glasova, je da o tome odluče, a ako oni prihvate neke druge, to je njihova odluka."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene