Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečana dodjela u Firenzi

'Tko voli glazbu voli i mir': Josipoviću nagrada Galileo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Josipović će na festivalu Europe primiti nagradu za mir Galileo 2000 zbog zauzimanja za europsku viziju jugoistočne Europe, ljudska prava i međunarodnu pravdu.

Među ovogodišnjim nagrađenima su i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barosso i premijer Luxemburga Jean Claude Juncker.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo" Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju

Onaj tko voli glazbu ne može ne voljeti mir, glavni je moto zaklade Galileo, stoga je hrvatski predsjednik za talijane prava osoba da mu se uruči nagrada za mir. No glavni razlog zašto će Ivo Josipović dobiti ovo međunarodno priznanje je zalaganje za Europsku viziju jugoistočne Europe. Otvorio je vrata, smatraju, boljoj suradnji i pomirenju u regiji.

Ovo vam je 4 nagrada za politiku koju vodite u regiji smatrate li se liderom regije? 'Osjećam se dobrim partnerom koji žele mir i pomirenje koji vide regiju kao oazu mira u Europi. Cijeli ovaj festival i nagrade su posvećene europskim vrijednostima, mislim da to ima simboliku zbog završetka pregovora', odgovorio je predsjednik Josipović.

Ovim priznanjem hrvatski predsjednik ulazi u klub međunarodno priznatih uglednika kao što su Shimon Perez i Lech Walesa koji su već primili Premio Galileo. Firenca renesansni dragulj u srcu Europe simbol je slobode stvaranja. Stoga ne čudi da je jednim dijelom bila inspiracija za dodjelu ove nagrade.

Ove godine dodjela priznanja u znaku je temeljnih vrijednosti na kojima počiva Europska unija. Uz predsjednika Josipovića nagradu će primiti i šef europske komisije Jose Manuel Barosso.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene