Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravna strategija?

Tko pomaže Todoriću oko pisanja bloga? "On daje informacije, ali vjerojatno je autor netko drugi..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova TV pokušala je doznati tko pomaže Ivici Todoriću u pisanju bloga te koji mu je cilj. Također, na pitanja hoće li za niz optužbi ponuditi i konkretne dokaze – od Ivice Todorića – nema odgovora.

U nizu optužbi usmjerenih ponajprije protiv potpredsjednice Vlade i izvanrednog povjerenika za Agrokor, Todorić još nije ponudio konkretne dokaze.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Slika nije dostupna IVICA TODORIĆ U OFENZIVI Ulazimo li u žestoko finale čitave priče oko Agrokora?

Nova TV pokušala je  doznati i tko pomaže Ivici Todoriću u pisanju bloga te koji mu je cilj. "Moje je mišljenje da taj blog ne piše osobno g. Todorić. On sasvim sigurno daje informacije koje su nužne da bi bile tamo objavljene, ali je pretpostavka da je netko tko se profesionalno bavi komunikacijom ujedno autor bloga", kaže komunikacijska stručnjakinja Marina Čulić Fischer.

Promotivna stranica

Nije to uobičajeni blog, kaže, jer nema javne komunikacije s čitateljima, nego je više promotivna web-stranica. Cilj joj je – poslati poruku.

Komunikacijska stručnjakinja pretpostavlja da se radi "o jednoj pravnoj strategiji koja služi za nekakve buduće potencijalne procese".

Sam Todorić na blogu spominje da je angažirao odvjetnike Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića. Je li angažiran i tko od PR stručnjaka, na naš upit autoru bloga – nema odgovora. U blogu se najavljuju i tužbe protiv pojedinaca i institucija.

Pravni stručnjak Mićo Ljubenko kaže  kako "te javne najave nisu dobra metoda i ne donose mu korist. On recimo može procijeniti da je kao vlasnik oštećen, možda i u svojstvu uprave gdje je bio on i njegovi ljudi, da je onemogućen u nekoj vrsti upravljanja, no ostat će činjenica da je on pokrenuo postupak", kaže Ljubenko.

Na upite ne odgovara

Iako su Todorićeve optužbe usmjerene prema Vladi, samog premijera Plenkovića previše ne spominje. Meta su ponajprije Martina Dalić i Ante Ramljak sa savjetničkim timom, koje proziva za interesnu povezanost.

Među ostalim, spominje i svog dojučerašnjeg bliskog suradnika i člana Uprave Ivana Crnjca. Na naše pitanje hoće li za niz optužbi ponuditi i konkretne dokaze, od Ivice Todorića nema odgovora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene