Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zamara se proračunom

Tko ih je platio? Dok Milan Bandić slavi rođendan, ispred restorana dežuraju prometni redari

Bandić smanjio proračun za djecu i mlade (Foto: Dnevnik.hr)
Bandić smanjio proračun za djecu i mlade (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Bandić smanjio proračun za djecu i mlade (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić za iduću godinu pripremio je dosad najveći proračun, od čak 10,2 milijarde kuna. Dok Vladu proziva zbog udžbenika, prijedlogom proračuna najviše štedi - baš na učenicima, djeci i mladima.

Škola na zagrebačkoj Savici žudi za obnovom. Ima probleme sa statikom, temeljima, a na krovu - azbest. Dok ravnatelj kratko poručuje da je s Gradom dogovorio rješenje problema 2021., roditelji kažu kako se s rješenjem godinama kasni.

Pročitajte i ovo Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) ''Vjerujem svojim suradnicima'' Bandić o nepravilnostima koje je utvrdila revizija: ''Ja se time ne bavim, ja vam inače nisam završio ekonomiju'' Bandić stigao u skupštinu (Foto: Dnevnik.hr) 26 za i 24 protiv Zagrebački proračun usvojen s 26 glasova, evo gdje je Milan Bandić pronašao tri potrebne ruke

Zagreb će za djecu 2019. godine ulagati još manje. Ured za obrazovanje bit će kraći za 48 milijuna kuna. To je najveći rez u proračunu. Bandić 11 milijuna kuna manje predlaže i za demografiju. Smanjuje i fond za novorođenu djecu.

"Gradonačelnik ulaže manje u obrazovanje u gradu Zagrebu, a gradske škole zahtijevaju obnovu", kazao je Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Gradonačelnik se proračunom na svoj rođendan ne zamara. Ispred restorana uoči proslave - prometni redari! Jesu li ih platili Zagrepčani ili slavljenik? Na službeni upit - reporteri Dnevnika Nove TV nisu dobili. A radni dio dana proveo je predstavljajući brončani spomenik prvom hrvatskom predsjedniku. Njega su Zagrepčani platili 4,5 milijuna kuna.

"Znate koja vaša sreća, ali nesreća što ja imam samo jednog šefa, a to je dragi Bog. I kad vam kažem da danas neću govoriti o ničem drugom nego Tuđmanu, vi to ne poštujete. Ako vi ne poštujete Tuđmana, ja poštujem", poručio je novinarima Bandić.

Nasuprot spomenika Tuđmanu iduće godine krenut će i izgradnja Spomenika domovini, vrijednog 21 milijun kuna. Novim proračunom, za 2 milijuna kuna profitirat će i Ured za branitelje. Najveći rast imat će Ured za gospodarstvo, a najveći budžet, čak 1,5 milijardi kuna - Ured za prostorno uređenje i promet.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene