Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV

Dok se čeka rasplet afere u HEP-u, Barbarić poziva HDZ-ovce iz prve izborne jedinice na neformalna druženja

Prošla su gotovo dva mjeseca od izbijanja afere u HEP-u. Vlada i dalje ne otkriva tko je kriv. Oporba je uvjerena da je premijer nemoćan. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara-Knezović.

Četvrtak je bio sasvim običan dan u HEP-u. Frane Barbarić okupio je regionalne direktore. Nakon turističke sezone počele su pripreme za jesen, a o ostavci ni riječi. Sasvim običan dan bio je i Vladi. Još jedna sjednica prošla je bez odgovora na pitanje tko je kriv za aferu u HEP-u. 

Oleg Butković, potpredsjednik Vlade RH, nije dao odgovor na pitanja ima li tu krivca i kada se očekuje rasplet situacije. Poručuje da još o tome nisu raspravljali. Problemi u HEP-u nikako da dođu na red.

"Ništa se neće dogoditi ako se ta odluka donese idući ili za dva tjedna", poručuje. Bilo bi normalno da nisu prošla dva mjeseca od izbijanja afere. I dok se čeka rasplet, Barbarić, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, poziva HDZ-ovce iz prve izborne jedinice na neformalna druženja.

Oporba se pita tko je tu lud. "Plenković je PR premijer, a ne osoba sa stvarnom moći u stranci", kaže Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo!. 

Pročitajte i ovo Inflacija sve veća Teška situacija Inflacija u Hrvatskoj opet divlja, građani ogorčeni: "Cijene skaču do neba", "Gledam i svaki put je nešto gore"

"Što se tiče AP, mislim da je izravno upleten u ovu kao i u sve druge korupcijske afere u svom predugom mandatu", kaže Dalija Orešković. I dok premijer Barbarića ne smjenjuje, predsjednik Milanović ga brani. "Sad će vjerojatno žrtvovati ovog Barbarića u HEP-u koji je upozoravao na cijelu ovu krađu, ovo što se događalo s plinom. Zato što su mu priključili struju u nekakvoj šupi na Hvaru", rekao je Milanović u srijedu. 

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene