Obavijesti Video Pretražite Navigacija
No ne zadugo

Tko čeka taj dočeka: Napokon sunčano i toplo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kiše, ponovno nam dolazi sunce, a prema najavama meteorologa, u njemu bismo moglu uživati čak tri dana.

Cijelog će nas četvrtka pratiti sunčano vrijeme uz malu, umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab, na Jadranu će umjerena i jaka bura oslabiti, na otvorenom moru srednjeg i južnog dijela poslijepodne pak okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka biti će od 19 do 24 °C stupnjeva, a na Jadranu od 26 do 30°C, najavljuje DHMZ.

Pročitajte i ovo Rijeka Sava u Zagrebu, ilustracija Crveni meteoalarm FOTO/VIDEO Uskoro vrhunac vodenog vala u Zagrebu: "Stiže brže nego što se očekivalo, ali ima i dobra vijest..." Slika nije dostupna KIŠA SE NE PREDAJE U ponedjeljak kratko smirivanje, a onda slijedi još jedno pogoršanje

Sunčano i toplo vrijeme smo čekali danima, ali neće potrajati

Nakon ciklone i fronti nad nama jedna stabilna i prostrana anticiklona koja će nam donijeti sunčanije vrijeme. Gotovo posvuda, slijedi nam nekoliko puno ljepših dana. U četvrtak, nakon prohladnog jutra, temperature će početi rasti. Biti će sunčano uz temperaturu zraka uglavnom oko 22 °C stupnja, a puhat će i slab vjetar, dok će u petak, kao i subotu, temperatura zraka biti posvuda malo više, iznad 25 °C stupnjeva.

Diljem Jadrana očekuje nas sunčano, ali vjetrovito. Još u četvrtak u jutro puhat će umjerena bura s jakim udarima, a od sredine dana postepeno će se smirivati. Temperatura ipak malo viša,  28 stupnjeva, u Dalmaciji do 30 stupnjeva.

FOTO Ljeto kišnih rekorda: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Sunčano i vedro vrijeme očekuje i gorske krajeve gdje će temperature sezati do 21 °C. I more ostaje ugodno za kupanje, samo na sjevernom dijelu stupanj ili dva hladnije zbog bure, a oko Dubrovnika i dalje čak 26 °C.

I za sljedećih nekoliko dana neće biti nove kiše, ostaje nam sunčano, ali postupno i sve toplije. Jedino će jutra biti dosta svježa, često i maglovita. Na Jadranu također sunčano i toplije, a samo u jutarnjim satima bit će umjerene bure. Konačno malo stiže ljepše vrijeme, pa makar i za kraj ljeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene