Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će obnovljen

Titov 'Galeb' postat će muzej?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I riječki gradonačelnik bacio se u trošak. No on ne dijeli božićnice, već je kupio Titovog galeba. Brod bi mogao postati jedan od riječkih muzeja, ali pitanje je kad, jer ta bi investicija stajala desetak milijuna eura.

Sofija Loren, Elizabeth Taylor, Richard Burton i brojni drugi u ovom su salonu nazdravljali Titu. Danas, to je hrpa starog željeza i trulog drva. Zbog povijesne je vrijednosti Rijeka platila 150 tisuća dolara za Galeba a sada slijedi teži dio. 'Treba se donijeti odluka hoće li brod biti samo ploveći muzej, ili eventualno imati i neke druge komercijalne namjene, što će ovisiti o interesu potencijalnih partnera', rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3 Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece"

Za obnovu, potrebni su deseci milijuna eura, a ni ideja o ponovnoj plovidbi nije za odbaciti. 'Tehnički gledano sve je moguće u životu samo je pitanje investitora tko će to financirati'objasnio nam je Davor Lukeš iz Viktora Lenca. I prije nego što je formalno postao vlasnik grad je već počeo ulagati u zaštitu kako ne bi propala unutrašnjost broda. 'Brod će se očistiti od obraslima koje su nastale sve ovo vrijeme, začepiti će se rupe', zaključio je Lukeš. Kada se spriječi daljnje propadanje grad kreće u potragu za potencijalnim partnerima. A o njima ovisi hoće li nekadašnji brod mira ponovno ploviti ili će kao brod muzej biti ukras u riječkoj luci. U svakom slučaju slijedi svjetlija budućnost za sada stari oronuli brod.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene