Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruke zajedništva

Motivacijski skup HDZ-a: 'Sjećate se Plana 21? Čujem da sad ide Plan 5 pa onda valjda Plan 0'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovo vodstvo okupilo je nekoliko tisuća ljudi u u košarkaškom centru 'Dražen Petrović' na motivacijskom skupu ususret lokalnim, ali i izborima za Europski palament.

Tomislav Karamarko, u pratnji najbližih suradnika, u dvoranu je ušao uz taktove pjesme 'Do pobjede' klape Cambi. Skup je to na kojem se odaslane poruke zajedništva i poruke o taktici borbe s, kako HDZ tvrdi, nesposobnom Vladom Kukuriku koalicije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Govorom se okupljenima obratio i predsjednik stranke Tomislav karamarko, koji je rekao kako se HDZ doktora Franje Tuđmana nikada neće odreći, naglasivši da je HDZ kao stranka proizašao iz svih društvenih slojeva te je uvijek znaozastupati osjećaje naroda.

Karamarko: Žalimo zbog postupaka pojedinaca iz naših redova

No, kako je rekao, ipak su neki pojedinci u nekom vremenu to zaboravili te su krenuli putem malverzacija i korupcije i koristili moć koju im je dala stranka i koju su zloupotrijebili. HDZ i cijela Hrvatska zbog takvih su pojedinaca i njihovih nedjela pretrpjeli veliku štetu, rekao je Karamarko.

'Žalimo zbog postupaka pojedinaca iz naših redova, koji su svojim postupcima poljuljali temelje našeg društva. žalimo što su iznevjereni branitelji, mnogi naši članovi koji su napustili HDZ. Žalimo zato što su iznevjereni hrvatski građani, koji su očekivali da ih vode istinski domoljubi i pošteni političari', rekao je Karamarko naglasivši da su takve stvari iza leđa ovog HDZ-a, da u ovoj stranci više nema onih koji su ispostavljali fakture za svoje domoljublje i da takvima tu i nije mjesto. Ponovio je da ipak neće prihvatiti pokušaje nametanja kolektivne odgovornosti cijele stranke, koja se sastoji od poštenih i časnih ljudi, domoljuba.

'Tko je kršio zakon, neka odgovara'

Pojedinci su, rekao je Karamarko, kršili zakon pa neka odgovaraju. 'Mi smo svoju katarzu prošli, a druge stranke nisu. Mi smo napravili svoj zaokret, za zaokret je potrebna politička volja, vi danas ovdje pokazujete upravo tu snagu, vi ste jamstvo naše pobjede', poručio je Karamarko.
Ocijenio je da SDP-ova vlada nije sposobna voditi ovu zemlju. Optužio je trenutačnu vlast za brojna i velika poskupljanja te naglasio da se živi lošije nego krajem 2011. godine.

'Ova Vlada nas vodi u propast, ali moramo imati nadu. HDZ ima novu snagu, obnovljen je i spreman, suočen s prošlošću i spreman za budućnost', rekao je Karamarko. 'Sjećate li se nekakvog Plana 21? Hrpa praznih obećanja. Čuo sam da sada spremaju Plan 5, valjda bi to trebalo doći do plana nula. Nemojte nam ništa obećavati jer ništa niste kadra ispuniti. Potrebno je imati plan i mi ga mamo, država nije tu da sputava i ruši gospodarstvo, nego da ga potiče', poručio je Karamarko.

Karamarko je podsjetio da se približavaju lokalni izbori te da će oni biti lakmus papir. 'Poštenje, to je formula njihova neuspjeha, a našeg uspjeha. Narod želi takav HDZ i mi smo takav HDZ vratili narodu. Ulazimo čvrsto i bez straha...Mi smo zemlju stvarali, nece o njoj odlučivati oni koji je nisu željeli ni voljeli. Ovo je borba za karakter Hrvatske, za budućnost Hrvatske', rekao je Karamarko i pozvao sve na punu mobilnost u pripremi za izbore jer, kako je rekao, stranka nije svrha sama sebi već da vrati dostojanstvo Hrvatskoj.

Rekao je kako sadašnja vlast ima dilemu Tuđman ili Tito te da je to perverzija jer se odlučuju za Tita, koji je jame punio hrvatskim leševima. 'Pričat ćemo istinu, pa neka oni kažu da je to vraćanje u prošlost, mi nećemo dopustiti da nam prodaju ideološku maglu', poručio je.

također je pozvao dva razdijeljena HDZ-a u BiH da se ujedine jer je to za dobrobit svih Hrvata koji trebaju ostvariti ravnopravnost u BiH. S podsmjehom je rekao kako se nada da je onaj tko je razjedinio Hrvate u BiH išao na ispovijed jer je napravio veliku grešku. Ova poruka izazvala je ovaciju okupljenih.

Prgomet: Nada se zove HDZ, budućnost se zove Hrvatska

Među govornicima, prave je ovacije dobio zamjenik predsjednika stranke, Drago Prgomet.

'Koliko će majki, očeva večeras staviti svoju djecu na spavanje i razmišljati hoće li imati novca za njihovo školovanje. Jedan mi je prijatelj rekao: nemoj biti prekritičan prema aktualnoj vlasti, trude se. A ja vas pitam, da ste bolesni, biste li da vas operira stručnjak koji zna ili onaj koji se trudi? Odgovor je u našim rukama gospodo, siguran sam, odgovor je u dobrim rukama, sami odlučujemo o svojoj sudbini. Pošaljimo jasnu poruku, ima nade, ima budućnosti. Ta nada se zove HDZ, ta budućnost se zove Hrvatska i zato zavrnimo rukave, učinimo korak prema boljojHhrvatskoj, mi to mozemo', rekao je Prgomet.

>> HDZ i jedna Kukuriku stranka na jugu Hrvatske idu zajednički na izbore

Skup je nakon himne i minute šutnje otvoren snimljenim pozdravnim govorom njemačke zastupnice u europskom parlamentu Doris Pack.

HDZ je, kao i uvijek do sada, uspio dovesti i poznate predstavnike sportskog života na svoj skup. Tako su stigli Zoran i Zdravko Mamić, Dubravko Šimenc, Perica Bukić, Franjo Arapović, Danira Bilić. Stigli su i koalicijski partneri iz HSP Ante Starčević, HSS-a i Bloka umirovljenika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene