Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadnji dan u Hrvatskoj

KOLONA DUGA 6 KM Tijelo svetog Leopolda došlo vidjeti 100.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još večeras tijelo sv. Leopolda Mandića u crkvi je u Dubravi. Zato su i danas rijeke vjernika čekale u redu kako bi obišli tijelo sveca.

U crkvi, koja nosi ime po hrvatskom svecu, misno slavlje predvodio je kotorski biskup Ilija Janjić, a vjernici su pristigli iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Na misi je bio i pravoslavni mitropolit Porfirije.

Pročitajte i ovo Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..." U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 13 Ubijena žena Policija o ubojstvu na Srednjacima: "Jedna je osoba pod našim nadzorom"

Vjernici iz svih krajeva Hrvatske i danas su strpljivo čekali red kako bi obišli sarkofag s tijelom svetog Leopolda Mandića. Misu u crkvi u zagrebačkoj Dubravi predvodio je kotorski biskup - koji je naglasio kako se nada da će tijelo sveca uskoro stići i u rodni kraj - Herceg Novi.

'Sv. Leopold ne voli samo one koji su dole, koji su manjina u jednoj velikoj većini istočne crkve nego sveti Leopold voli sve vas', rekao je mons. Ilija Janjić, kotorski biskup.

Propovijed su u prvom redu slušala poznata imena iz političkog i društvenog života. U počasnoj straži - pripadnici Bokeljske mornarice.

Vjernici su se ispred Crkve koja nosi njegovo ime cijeli dan imali prilike ispovjediti. Jer sveti Leopold Bogdan Mandić bio je poznat kao velik, ali i blag ispovjednik. Priliku za to u proteklih pet dana nisu propustili deseci tisuća vjernika.

Prema prvim procjenama više od 100.000 ljudi su u ovim danima obišli sarkofag s tijelom, u katedrali i ovdje u crkvi u Dubravi.

Samo u Dubravi svoj dolazak je prijavilo gotovo 250 autobusa hodočasnika iz cijele zemlje i to samo prijavljenih, ali kažu bilo ih je jako puno neprijavljenih.

Inače, tijelo svetog Leopolda može se još večeras obići uz bdijenje. Tijelo sveca do sutra će biti u crkvi, u 7:30 sati je misa, zatim sarkofag ponovno ide za Padovu, a na putu će se zadržati još u Sloveniji.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene