446202
446202
446202
446202
446202

Koji je pravi razlog maratonskih sastanaka u HDZ-u?

  • , 11.08.2016., 19:33
  • Autor:
  • komentara

U HDZ-u zapinje na puno mjesta, tako se može objasniti kašnjenje sastanka Nacionalnog vijeća.

 
 
 
 
Vjekoslav Đaić o sastancima u HDZ-u (Video: Dnevnik Nove TV)
Vjekoslav Đaić o sastancima u HDZ-u (Video: Dnevnik Nove TV)

Nacionalno vijeće HDZ-a je tijelo koje treba potvrditi izborne liste. Reporter Dnevnika Nove TV Vjekoslav Đaić izvjestio je kako je, zapelo u 9. izbornoj jedinici, s Darkom Milinovićem koji je javno izrazio nezadovoljstvo s četvrtim mjestom na listi. No, pitanje je - je li to pravi razlog.

Sve se glasnije može čuti da je Milinović zapravo nezadovoljan što bi u 9. izbornoj jedinici trebao doći kandidat Hrasta, a HDZ želi staviti još neke kandidate iz Zagreba. Sam Milinović to nije htio ni potvrditi ni demantirati.

Formalno, HDZ nije u koaliciji ali će na njihovim listama biti HSLS, Hrvatska demokršćanska stranka i HRAST.

Cjelodnevni sastanci u HDZ-u

U četvrtak popodne je nakon sjednice Središnjeg odbora pred novinare došao Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, koji je istaknuo kako je izborni program stranke usvojen konsenzusom. 'Tijekom popodneva ćemo imati dodatne konzultacije s našim kolegama i nakon toga sjednicu nacionalnog vijeća gdje će biti dogovorene liste', rekao je.

Upitan o nezadovoljstvu Darka Milinovića koji je čak zaprijetio i povlačenjem s izborne liste, Plenković je kazao: 'Mislim da on kao čelnik Ličko-senjske županije, saborski zastupnik i bivši ministar ima sigurno, kvalitetno mjesto u najjačoj izbornoj jedinici za HDZ i mislim da će on dati svoj doprinos. Neće se on povući. Dado je pravi HDZ-ovac, ne bojte se, sve će biti ok.'

Nezadovoljan Milinović

Milinovićev idući, treći izlazak iz stranke pred novinare ipak je ukazao da je - nezadovoljan, ali i da još nije sve odlučeno. Zatražio je da se 'poštuju kriteriji' prilikom sastavljanja lista. 'Ja sam svoje rekao, ako biram između ponosa i saborske stolicu ja biram ponos', kazao je Milinović.

Nakon Božidara Kalmete i Gorana Pauka, još je jedan HDZ-ovac iz 9. izborne jedinice najavio da bi se mogao povući iz izborne utrke. Darko Milinović, član predsjedništva HDZ-a, prije sjednice Predsjedništva je izjavio: 'Podržao sam Ivanu Maletić kao nositeljicu liste. Ja nisam ni prvi ni drugi - ja sam četvrti. Ako nešto ne promijeni u odnosu na kompletnu listu, ja ću odbaciti mogućnost i neću biti na listi HDZ-a.'

Nakon ove Milinovićeve izjave, HDZ se na Twitteru pohvalio dobrom atmosferom na Predsjedništvu stranke u kojoj se liste sastavljaju.

A onda je nakon sjedice Predsjedništva Milinović malo reterirao. Kazao je novinarima kako je on zadovoljan svojim četvrtim mjestom na listi, ali da će se o kompletnoj listi još razgovarati.

'Ja sam izuzetno zadovoljan sa svojim 4. mjestom, i s prvim Ivane Maletić, a o ostalom ćemo razgovarati', poručio je.

Na listama najvjerojatnije neće biti ni Ivana Šukera, a odluku da ne ide na izbore donio je i Tomislav Čuljak.

Prvu izbornu jedinicu predvodit će predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, dok će drugu vjerojatno ponovno predvoditi Miroslav Tuđman.

Liste su se sastavljale cijelu srijedu, a navodno oko nekoliko nositelja lista još nije postignut konačan dogovor. No sve bi se ipak trebalo znati uskoro.

Sjednica Predsjedništva HDZ-a bila je u 10 sati, no Središnji odbor počeo je sa sat vremena kašnjenja pa se cijela satnica pomaknula. Konačne liste mogle bi tako biti utvrđene tek kasno popodne.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se