Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tijekom NATO-ove vježbe ranjen talijanski marinac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na vojnom poligonu Slunj jučer u poslijepodnevnim satima, tijekom uvježbavanja gađanja pokretnih meta, došlo je do slučajnog ozljeđivanja talijanskog marinca kojemu su prostrijeljene obje potkoljenice, doznaje se u Press centru vojne vježbe "Noble Midas 07".

Neslužbeno doznajemo da je talijanski marinac prostrijeljen iz puške, a navodno se svojom krivnjom našao na u području na kojem za vrijeme vježbe gađanja pokretnih meta nije smio biti.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!" Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu"

Hrvatsko Ministarstvo obrane tek je sada iznijelo informaciju o nesretnom događaju jer se čekalo na odobrenje talijanske strane, što je uobičajena procedura u slučaju incidenata na vježbama ove vrste.

Ranjeni pripadnik talijanskih marinaca je helikopterom Hrvatske vojske prevezen u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava.

Prema današnjim informacijama liječnika stanje talijanskog marinca je stabilno, prostrijeljeni su mu mišići, no nisu oštećene krvne žile i kosti. 

Očekuje se da talijanski marinac ipak neće imati trajnih
posljedica.

Istraga je u tijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene