Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pušten na uvjetnu slobodu 2012.

Zagreb: Osuđeni ratni zločinac priveden zbog obiteljskog nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je privela Tihomira Oreškovića, osuđenog ratnog zločinca, zbog obiteljskog nasilja.

Zagrebačka policija nam je potvrdila kako su zaprimili prijavu o obiteljskom nasilju te da je jedna osoba predana pritvorskom nadzorniku, ali da zbog zaštite žrtve ne mogu otkrivati identitet.

Portal Index.hr piše da je riječ o Tihomiru Oreškoviću, osuđenom za ratni zločin. Orešković je prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku 30. svibnja u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obiteljsko nasilje Predstavljen Fond#SPASIME: Na jedno prijavljeno nasilje dolazi deset neprijavljenih slučajeva

Tihomir Orešković bio je tajnik gospićkog Operativnog štaba. Osuđen je s Mirkom Norcem i Stjepanom Grandićem jer su ratne 1991. naredili uhićenja i ubojstva većeg broja civila iz Gospića, Karlobaga i šire okolice. Prema presudi, izdavao je naloge za ubijanje. Osuđen je 2003. te dobio kaznu od 15 godina zatvora. Na uvjetnu slobodu pušten je 2012.

Aktualno Cavtat: Sedmogodišnji dječak koji boluje od teške progresivne bolesti treba lijek što prije, ali mu je u Hrvatskoj neodstupan Dominik Rodić (Foto: Dnevnik.hr) Dominik Rodić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Liječenje skupim lijekovima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Liječenje skupim lijekovima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mirjana Rodić (Foto: Dnevnik.hr) Mirjana Rodić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Liječenje skupim lijekovima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Liječenje skupim lijekovima (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 HZZO odgovor (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Cavtat: Sedmogodišnji dječak koji boluje od teške progresivne bolesti treba lijek što prije, ali mu je u Hrvatskoj neodstupan 1/5 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene