Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovara sa svima

Orešković na sastanak pozvao i ministra turizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatar Tihomir Orešković i mimo razgovora s HDZ-om pokušava okupiti tim ljudi i što veću potporu za svoj budući mandat.

Mandatar Tihomir Orešković na sastanak je zvao Darka Lorencina, ministra turizma u SDP-ovoj Vladi, doznaje Dnevnik Nove TV. Lorencin je rekao da će se na sastanak odazvati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

'Bio je to jedan poziv samo za kavicu, pretpostavljam da gospodina Oreškovića prvenstveno zanima stanje u upravi, dakle u ministarstvu na temu turizma. Ne vidim uopće razloga da, osobi koja je dobila mandat od predsjednice, da na poziv ne prisustvujem razgovoru i da vidimo što ga interesira', rekao je Lorencin.

'Nije rekao izravno koja je tema, vidjet ćemo. Za sva ostala pitanja nadležana je moja stranka i o tom potom i vidjet ćemo. Međutim smatram da je tema sutrašnjeg razgovora isključivo resor', dodaje Lorencin.

Pitanje novinara, je li istina da za sastav nove Vlade traži disidente iz SDP-a ili tehnokrate iz HNS-a, Orešković nije htio konkretno komentirati.

"Imao sam neke diskusije sa svima, vrlo otvorene diskusije. Na kraju tražimo najsposobnije i najkvalitetnije ljude i u ovoj fazi smo sad otvoreni prema ljudima koji imaju nešto pružiti Hrvatskoj", kaže.

Osim razgovora s HNS-ovim Ivanom Vrdoljakom, kaže da je razgovarao i s drugima, ali imena nije htio spominjati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene