Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tajništvo stranke već poduzelo korake

Lukanić o Pernarovom izlasku iz Živog zida: ''Službeni zahtjev nismo dobili, ovo iz javnosti  jedovoljno da se napravi ispisnica''

Tihomir Lukanić (Foto: Dnevnik.hr)
Tihomir Lukanić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Tihomir Lukanić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na kritike svog uskoro bivšeg stranačkog kolege odgovorio je šef Živog zida. Ivan vilibor Sinčić poručuje kako se kriza u stranci rješava dijalogom, a ne ultimatumima. Pernarov izlazak, kao i referendumsku inicijativu o ukidanju proračunskog financiranja stranaka, komentirao je Tihomir Lukanić.

Sljedećih šest dana imat održat će se sastanci u stranci. Tada će donijeti političke odluke. Za razliku od Pernara, Branimir Bunjac još nije donio odluku izlazi li iz Živog zida.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Ako ode Bunjac, odlazim i ja'' Pernar opleo po Palfi: ''Ona se nekad ponaša kao Plenković - mogu sve što hoću. E pa ja joj sad kažem – ne možeš sve što hoćeš'' Tihomir Lukanić (Foto: Dnevnik.hr) Drama u Živom zidu Sinčić suspendirao Branimira Bunjca pa objavio: "Ja idem u Europski parlament"

Donedavni glavni tajnik stranke Tihomir Lukanić kazao je da od Pernara u Živi zid nije stigao službeni zahtjev za izlaskom iz stranke. ''Koliko je informacija u javnosti poznato, gospodin Pernar je istupio. Nismo dobili službeni zahtjev, ali nam je i ovo dosta iz javnosti dovoljno da se napravi ispisnica. Kolege u tajništvu su to i učinile'', kazao je Lukanić.

''Ono što je problem, povremeno nam u bliski krug samog vodstva stranke ulaze ljudi. Stječe se dojam ili da oni sami imaju namjere koje nisu u smjeru kako su došli, a ne treba otkloniti mogućnost utjecaja s treće strane'', kaže  Lukanić.

O potpisima prikupljenima za referendumsku inicijativu o ukidanju proračunskog financiranja stranaka, koju podržava Živi zid, Lukanić kaže da točan broj prikupljenih potpisa ne zna, ali da potpisa ima dovoljno.

''Potpisi su deponirani kod predstavnika inicijative. Stizali su nam u tjednu odmah nakon završetka sa svih dijelova Hrvatske. U ovom trenu ne znam točan broj. Mi smo javili točan broj koji nam je prijavljen u izbornoj noći. Dobili smo informaciju da smo ih prikupili. Ono što nas trenutno onemogućava da ih uredno sve prebrojimo i složimo su problemi vezani uz stranku", rekao je Lukanić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Aktualno Rupa na pješačkom mostu otvorila Pandorinu kutiju sigurnosti mostova u Zagrebu: Ministarstvo graditeljstva šalje inspekciju Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Rupa na pješačkom mostu otvorila Pandorinu kutiju sigurnosti mostova u Zagrebu: Ministarstvo graditeljstva šalje inspekciju 1/7 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene