Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Došao sam kao građanin i supatnik'

Tihić ohrabrio Purdu u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić sastao se u s Tihomirom Purdom koji u ekstradicijskom pritvoru u Zenici čeka odluku o zahtjevu za njegovo izručenje koje je Sudu Bosne i Hercegovine dostavila Srbija.

Kako je priopćeno iz središnjice SDA, susret Tihića i Purde potrajao je dvadesetak minuta, a poseban poticaj za taj susret bila je činjenica da su i jedan i drugi istodobno bili zatočeni u srbijanskom logoru.

'Došao sam kao građanin i supatnik Tihomira Purde s kojim sam zajedno bio u logoru u Sremskoj Mitrovici i gdje smo proživljavali torture poput onih kad je udarac palicom bio privilegija u odnosu na druge metode', kazao je Tihić. Dodao je kako je došao vidjeti Purdu ne bi li ga ohrabrio da izdrži.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Premijerka uvijek ispuni obećanje' Purda najavio da će tužiti Srbiju Slika nije dostupna Kako bi se Hrvatska sada trebala ponašati prema Purdi?

>> 'Traženje Srbije za izručenjem Purde nastavak je agresije'

Tihić je istaknuo i to kako je nužno da tijela vlasti Hrvatske, Srbije i BiH postignu odgovarajuće sporazume kako se ne bi ponavljali slučajevi poput Purdina ili bosanskohercegovačkih državljana Ejupa Ganića, odnosno Ilije Jurišića, za kojima je srbijansko pravosuđe također raspisalo međunarodne tjeralice zbog navodnih ratnih zločina.

'Očekujem da u Purdinu slučaju odluka srbijanskih tijela vlasti bude zakonita, a napose pravedna. Saslušanja kojima smo bili podvrgnuti između dva 'obroka' batina bila su najteža i sve izjave dane u takvu stanju treba provjeriti', istaknuo je Tihić.(HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene