Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupa pogreška

The Independent predstavio Karlovčanina kao ubojicu Židova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovčanin Ljubomir Jurković je, ako se pita britanski list The Independent, pokojni nacistički ratni zločinac.

Taj je ugledni list na svojoj naslovnici imao vijest o smrti Samuela Kunza, odgovornog za smrt 430.000 Židova. Međutim, na priloženoj fotografiji bila je sasvim druga osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nitko ga nije ispravio VIDEO Kakav gaf: Argentinski političar pozvao na minutu šutnje "palima u Hrvatskoj" u ratu s Rusijom Bankomat drama u istri Policija objavila fotografiju osobe koju sumnjiče za krađu, ali ona kaže da je počinjena gruba pogreška i ljutito poručuje: "Koja sramota za mene i djecu! Sve ću ih tužiti!"

Slika je preuzeta iz hrvatskog filma 'Živi i mrtvi' redatelja Kristijana Milčića, u kojem je Jurković glumio ustašu. Upravo na fotografiji koja je objavljena u The Independentu Jurković ima ustašku kapu na glavi, a lice mu je dodatno računalno obrađeno.

Ogorčeni Jurković zbog ovog postupka najavljuje pravnu akciju. 'To je strašno, velika je to uvreda za mene, moj grad i za cijelu Hrvatsku. Moram se najprije posavjetovati s odvjetnikom, no sigurno ću zatražiti ispriku i podnijeti tužbu. Polovicu novca odmah ću darovati u humanitarne svrhe', rekao je Jurković, a prenosi Večernji list.

Ovaj Karlovčanin je inače suvlasnik zaštitarske tvrtke, a poznat je po brojnim tetovažama na tijelu među kojima su 122 povijesne osobe. Jurković ovaj incident naziva pljuskom te je rekao da ga se prikazuje kao nacista i ratnog zločinca.

U Independentu su se šokirali kada su saznali za pogrešku i najavljene tužbe, međutim, ostalo je nepoznato koji su im sljedeći koraci. Osim Jurkovića Independent može očekivati i tužbu Olimp produkcije u čijem je vlasništvu fotografija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene