Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije sve kako se čini...

Teorija zavjere kao loš vic, evo objašnjenja za chemtrails!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teorija zavjere o chemtrailsima ima objašnjenje. Doznajte koje!

Teorija zavjere o chemtrailsima je na razini nekog lošeg vica, a objašnjenje je jednostavno, piše Istramet. Prema teoretičarima zavjere netko putem zrakoplova širi određene toksične tvari koje kod ljudi izazivaju različite bolesti, neplodnost, respiratorne smetnje i slično.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Šire se teorije VIDEO Neobična poruka osvanula na nebu i ostavila ljude u čudu: Papa je prognan ili zatvoren? Jevgenij Prigožin misterij i teorije zavjere Je li Prigožin uopće mrtav? "Možda uskoro objavi novu snimku na kojoj se nešto dernja i kaže da se zadržao u Damasku"

Otkrivanje tih tvari u današnje vrijeme je vrlo jednostavno i ne preskupo, a ima i sve više stanica za kontrolu kvalitete zraka.
Današnji tempo života ljude je u potpunosti odvojio od prirode. To se najbolje vidi kod teoretičara zavjere koji svaku neobično lijepo prirodnu pojavu nastoje prikazati kao nešto čudno i neuobičajeno.

>> Chemtrails: Što stoji iza bijelih tragova na nebu?

Contrailsi su kondenzacijski tragovi aviona koji nastaju kao posljedica rada motora, odnosno izbacivanja vodene pare i ostalih plinova izgaranja. Contrailsi se većim dijelom sastoje od vode, a uslijed uvjeta u atmosferi kroz koju se zrakoplov kreće, tragovi mogu nestati gotovo trenutačno, ili mogu opstati nekoliko minuta pa i sati prelazeći u cirruse.

Opstanak contrailsa i prelazak u cirruse ovisi o temperaturi i vlazi sloja zraka kroz koju prolazi zrakoplov, a pošto znamo da je zrak vrlo slojevit, iza jednog te istog zrakoplova na vidljivom dijelu neba ponekad zna ostati dugotrajniji isprekidani contrails.

Contrailsi se često razvijaju u cirruse koji povećavaju ukupnu oblačnost neba. Promatrajući nebo može se uvidjeti da se to događa većinom prije dolaska frontalnih poremećaja, kada i u nižim slojevima atmosfere imamo južinu i visoku vlažnost zraka. Nakon prolaska hladne fronte i dolaska suhog zraka, contrailsi iza zrakoplova nestaju gotovo pa trenutačno.
Contrailsa ima sve više jer je zračni promet u stalnom porastu.

Chemtrailsi postoje, ali ne u onom obliku u kojem misle teoretičari zavjere. Chemtrailsima bi mogli nazvati kratkotrajne tragove koji nastaju uslijed ispuštanja pesiticida iznad poljoprivrednih nasada na nižim visinama, ali i uslijed kemijskog napada, npr. teror SAD-a u Vijetnamskom ratu čije se posljedica osjećaju i do današnjeg dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene