Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevrtljiva zima

Temperaturni šok: Nakon minusa slijedi i do +15

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U većini krajeva noćas je vladao debeli temperaturni minus, no slijedi preokret jer će temperatura sredinom tjedna dosezati i do 15 Celzijevih stupnjeva.

Sezona grijanja odavno je počela no Hrvatska je noćas dodatno odvrnula radijatore i najhladniju noć mnogi su osjetili. Danas potpuno druga slika, sunčano vrijeme u većem dijelu Hrvatske izmamilo je mnoge šetače.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drugi stupanj upozorenja Nevrijeme očekuju i susjedi koji su poslali upozorenje: Moglo bi doći do superćelijskih oluja i u Hrvatskoj Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama

U Puli je izmjereno 8, a Dubrovniku čak 12 Celzijevih stupnjeva dok je u metropoli zabilježen tek jedan stupanj iznad nule. Međutim, pravi temperaturni šok koji će nas odvesti u debeli plus tek slijedi. 'Vrijeme će biti neobično toplo za ovo doba godine, temperature na kopnu će biti između 10 i 12 stupnjeva i to će se nastaviti čak do četvrtka, a u srijedu bi moglo biti i do 15. No, u četvrtak opet slijedi zahlađenje', saznajemo od meteorologa Darija Brzoje.

>> 2010. bi mogla biti najtoplija dosad!

Mnogi vjeruju kako nagle promjene vremena djeluju i na raspoloženje, no i tome se, tvrde stručnjaci, može stati na kraj.
'Mirovati, ne izlaziti vani bez potrebe i uzimati tople napitke, a kod južine izbjegavati fizički napor', poručila je voditeljica operativne smjene Hitne pomoći Ileana Lucić Renaud.

Sljedećih dana čeka nas prevrtljivo vrijeme pa budite na oprezu. Također, morate imati pri ruci sve kombinacije, od kaputa, kišobrana, do laganih majica i sunčanih naočala.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene