Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvježenje tek u nedjelju

Temperaturni pakao ne jenjava: Danas temperature i do 38 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer popodne je u dvadesetak mjesta u Hrvatskoj temperatura bila 38 Celzijevih stupnjeva, ili čak viša. Drugačije neće biti niti danas, jer se očekuju temperature između 34 i 39 stupnjeva.

Split i Dubrovnik jutro su dočekali na vrelih 27 stupnjeva, i to već u 6 sati. Kao i proteklih dana, jutro će u cijeloj Hrvatskoj biti vedro. Na kopnu i na Kvarneru bit će malo zamagljeno, a u obalnom području Jadrana puhat će burin ili kopnenjak. Danju će u Zagrebu, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji biti vedro i vrlo toplo. Popodnevna temperatura će posvud biti viša od 35 Celzijevih stupnjeva, a ponegdje i 39. Slab vjetar popodne donijet će kakav-takav dašak svježine.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Slavonskom Brodu Ledena kiša VIDEO/FOTO Jako nevrijeme pogodilo Slavoniju: Led zabijelio tlo, kiša uzrokovala bujice Slika nije dostupna Sunce prži Paklene vrućine, u Kninu izmjereno 38 stupnjeva!

U Istri, Gorskom kotaru, Lici i na Kvarneru, kao i proteklih dana, uglavnom će biti vedro s dnevnom vrućinom. Na moru se očekuju slabi južni vjetrovi. I u Dalmaciji će biti vedro i vrlo toplo. U Zagori se očekuje popodnevna temperatura oko 40 stupnjeva. U hladu, naravno. Puhat će slab vjetar različitih smjerova. More je i dalje toplo i pretoplo, ali ipak svježije od zraka. Tko to neće ili ne može, mora u hladovinu, jer je ultraljubičasto zračenje prejako i opasno.

U subotu će u kopnenoj Hrvatskoj biti sunčano i vruće. Tek navečer i u noći kratkotrajno naoblačenje u najsjevernijim krajevima, uz mogućnost oluje, a zatim jak sjeverac. U nedjelju nas očekuje umjereno osvježenje, a u ponedjeljak sunčano i ponovno toplije. Na Jadranu će od subote do ponedjeljka biti sunčano i vrlo toplo, uz mogućnost nevere na sjevernom Jadranu. Malo će osvježiti. U subotu slabo jugo, u nedjelju prolazno jaka bura, a u ponedjeljak umjeren sjeverozapadnjak.

Ipak, ova vedra i vruća anticiklona napokon je uzmaknula iz Hrvatske, koju će sredinom vikenda okrznuti ciklona s atmosferskim poremećajem što se s jugozapada premješta prema sjeveroistočnoj Europi. Od nedjelje lakše će se disati, jer će vrućina malo popustiti, ali nas kiša neće osobito smočiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene